Inca 60 de copii romani cu malformatii cardiace vor fi operati in Israel

25 februarie 2014 | 0 comentarii |

Clubul Rotary va suporta costurile de transport pentru copii si mamele lor, iar fundatia Save a Child’s Heart din Israel va plati interventiile chirurgicale si costurile internarii.

 

spital marie-curieInca o sansa la viata oferita unor copii care au avut ghinionul de a se naste cu malformatii cardiace grave, in cadrul unui proiect initiat de fundatia Save a Child’s Heart din Israel impreuna cu Clubul Rotary. Programul se numeste „Salvati o Inima” si isi propune specializarea unui numar de 11 persoane, medici, tehnicieni si asistente care vor forma ulterior cele doua echipe care vor opera in cadrul centrului de excelenţa de la spitalul Grigore Alexandrescu, in paralel cu operarea mai multor copii cu malformatii cardiace. Pana in prezent au fost deja operati 30 de copii in clinici din Israel, la interventii participand si echipe din Romania, in vederea specializarii, iar un medic anestezist si un tehnician au fost deja formati pentru a efectua astfel de operatii.

In vitorul apropiat, alti 60 de copii din Romania, care sufera de malformatii cardiace, vor fi trimisi in Israel pentru a fi operati, selectia lor urmand a fi facuta in in centrele din Iasi, Timisoara si Bucuresti, in urma solicitarilor venite din partea parintilor.

Cheltuielile necesare transportului, la clinica din Israel vor fi suportate de Clubul Rotary, care va plati transportul pentru copii si mamele care ii vor insoti, partea israeliana urmand a achita costurile operatiilor si internarii.

 

Spitalul Grigore Alexandrescu

Spitalul Grigore Alexandrescu

Centrul de Excelenta de la spitalul Grigore Alexandrescu va deveni functional din luna noiembrie a acestui an, aici urmand sa-si desfasoare activitatea personalul specializat in Israel.

Programul a fost demarat in luna octombrie a anului trecut, cand fundaţiile Save a Child’s Heart din Israel si Gift of Life din Statele Unite au convenit sa dezvolte impreuna cu Districtul Rotary 2241 si Spitalul Grigore Alexandrescu un program pe trei ani, care sa rezolve definitiv aceasta problema. Proiectul prevede instruirea altor 11 cadre medicale, medici si asistente medicale, care sa acopere necesarul de personal al clinicii, dar si vizite de cate o saptamana ale unor echipe complete de la Spitalul Wolfson, sau alte spitale, care sa opereze la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cu ocazia acestor vizite, echipele romanesti isi vor desavarsi specializarea, dar vor putea instrui si alte echipe pentru centrele de la Iasi, Targu Mures si Timisoara, cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

 

Rotary-4Finantarea din partea romana este asigurata de Clubul Rotary, care trebuie sa asigure transport aerian Bucuresti-Tel Aviv si retur pentru personalul necesar clinicii bucurestene, precum si cazarea, transportul local si masa echipei de medici israelieni care va veni sa opereze in Romania, alaturi de specialistii romani, timp de o saptamana, o data pe an, pe parcursul a trei ani. In acelasi timp, vor fi acoperite cheltuielile de transport pentru cei 60 de copii care vor merge, impreuna cu mamele lor, pentru a fi operati la Spitalul Wolfson. Potrivit unui comunicat al Clubului Rotary,  aceste costuri depasesc 90.000 de dolari. Mare parte din aceste fonduri se strang cu ocazia Balului Rotary, care anul acesta va avea loc vineri, la hotelul Marriot din Capitala. Cu aceasta ocazie, organizatorii spera sa depaseasca 50.000 de euro, suma ce ar urma sa asigure functionarea proiectului pentru urmatorii doi ani, potrivit lui Victor Martin, asistent guvernator Rotary.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*