Inca cinci motociclete SMURD, trimise in misiune pe strazile Capitalei

Acestea, impreuna cu echipamentele aferente, au fost achizitionate cu banii stransi din donatii prin intermediul unui cunoscut lant de magazine care s-a implicat si in prima etapa a programului.

 

motociclete smurdFlota de motociclete SMURD ce deservesc zonele importante din Bucuresti a crescut considerabil odata cu o noua donatie facuta saptamana trecuta, de Lidl Romania. Lantul de magazine a continuat campania de strangere de fonduri pentru achizitia a inca cinci vehicule de acest tip, dupa ce, in luna octombrie a anului trecut donase catre SMURD alte cinci motocclete. Pana la acel moment, SMURD Bucuresti dispunea doar de doua motociclete, primite in dotare in 2011, atunci  cand a fost implementat la nivelul ISU Bucuresti – Ilfov conceptul de acordare a primului ajutor de catre echipaje SMURD care se deplaseaza cu astfel de vehicule.

Cea mai mare parte a banilor pentru achizitionarea celor 5 motociclete au provenit din donatiile clientilor si angajatilor cunoscutului lant de magazine, facute in cadrul campaniei desfasurate in acest scop. S-au strans astfel 100.000 de euro carora li ds-au adaugat alti 50.000 de euro donati de Lidl Romania, fiind astfel achizitionate primele 5 motociclete si 23 de echipamente de protectie pentru paramedicii SMURD care folosesc aceste vehicule in interventiile de prim-ajutor.

 

motociclete SMURDIntrucat rezultatele au inceput sa se vada imediat ce motocicletele au fost operationalizate, in cursul lunii martie a acestul an, reprezentantii retelei de magazine au decis sa continue campania de strangere de fonduri pentru a achizitiona noi motociclete pe carte sa le doneze catre SMURD. Si de aceasta data, au existat numerosi donatori din randul clientilor si al angajatilor, reusindu-se strangerea a 100.000 de euro, suma suplimentata din nou cu 50.000 de euro donati de Lidl. Ca si in toamna anului trecut, cu acesti bani au fost achizitionate inca 5 motociclete si echipament de protectie pentru paramedici, vehiculele fiind donate zilele trecute catre SMURD.

Pentru ca vremea in prima parte a toameni va permite deplasarea lor, mototcicletele vor fi operationalizate in cel mai scurt timp urmand a actiona in zonele Piata Presei Libere, Grozavesti, Piata Victoriei, Mihai Voda, bulevardul Pache Protopopescu si cartierul Vitan.

 

motociclete smurdNoile motociclete, ca si cele aflate in dotarea SMURD din luna octombrie, vor fi folosite ca prima interventie medicala si vor fi amplasate in zonele din oras in care exista un trafic intens sau in care accesul este limitat. Acest fapt va conduce la micsorarea timpului de raspuns si asigurarea primului ajutor calificat victimelor pana in momentul in care, in sprijin, va ajunge o ambulanta cu capacitate de transport.

In momentul in care in pietele sau statiile RATB din apropierea zonelor in care stationeaza motocicletele are loc un incident, motocicletele de interventie urbana vor fi trimise sa acorde primul ajutor la fata locului, pana la sosirea ambulantei avand avantajul de a se afla mai aproape de locul evenimentului si de a se putea deplasa mai usir printre masinile din trafic.

Asistenta oferita de motocicletele de interventie urbana este vitala, personalul fiind specializat in acordarea primului ajutor, esential in cresterea sanselor de supravietuire a persoanelor care sufera traumatisme sau se pot afla in situatii de urgenta.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*