Inima doctorului Alexandru Iancu a incetat sa mai bata

6 decembrie 2014 | 10 comentarii |

Veste soc pentru medicii veterinari buzoieni. Medicul Alexandru Iancu, cel care le-a fost coleg multi ani si sef la Directia Sanitar-Veterinara o vreme a plecat „intr-o lume mai buna”, cum ii placea uneori sa glumeasca.

 

Dr. Alexandru IancuTacut, fara sa supere pe nimeni, in timp ce facea treaba in curtea care-i era atat de draga, medicul veterinar Alexandru Iancu si-a luat adio de la aceasta lume! Inima sa a incetat sa mai bata. Nimeni nu a banuit ca s-ar fi putut intampla o asa tragedie, fara veste. A fost gasit de sotia sa, zacand fara suflare. Orice incercare de a-l readuce la viata a fost zadarnica, astfel incat familia si prietenii nu au putut decat sa faca decat sa accepte situatia.

Medicii veterniari buzoieni, cei care i-au fost colegi o viata si care, pentru o vreme, l-au avut chiar sef, in perioada 2004-2008, dr. Alexandru Iancu fiind director executiv al Directiei Sanitare Veterniare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau.

Maine, duminica, 7 decembrie, familia, prietenii si colegii il vor conduce pe ultimul drum. Slujba de inmormantare va avea loc in jurul orei 11:30, la Biserica din satul Ograzile-comuna Merei, unde medicul veterinar Alexandru Iancu se retrasese impreuna cu sotia sa, profesoara, si unde, in week-end, abia isi astepta cei trei baieti sa vina sa-l viziteze.

 

Ferpar dr. IancuSuntem socati!”, spune dr. Danut Pale, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari, exprimandu-si regretul. „Stiam ca a avut ceva probleme cardiace, dar dupa ce s-a pensionat era multumit, spunea ca nu-l mai streseaza nimic. Era o persoana echilibrata, credeam ca va apuca suta de ani, dar iata, una este ceea ce vedem noi si alta ce-i in sufletul fiecaruia. Desi aparent era o persoana vesela, pusa pe glume, in realitate se consuma foarte mult, pentru tot ce considera ca-i nedrept. Nedrept este si sa-si ia adio de la viata atat de devreme”, mai spune, parca nevenindu-i sa creada, dr. Pale.

La fel de afectat s-a aratat si dr. Ciprian Botezatu, director adjunct al DSVSA Buzau, care in numele fostilor colegi si-a exprimat „regretul si tristetea fata de plecarea la ceruri a dr. Alexandru Iancu”. Nu-si poate explica tragica intamplare si-i este greu sa accepte ca fostul sau coleg nu va mai fi de gasit.

 

In Sanatatea Buzoiana puteti citi primul interviu dupa pensionare si ultimul acordat de dr. Alexandru Iancu

 

alexandru iancuPersonal, l-am cunoscut pe vremea cand era medic veterinar la Ramnicu-Sarat. Era mereu in ofensiva, ar fi vrut ca lucrurile sa merga asa cum ar fi fost normal in tara asta. N-a fost sa fie asa, iar cand a implinit varsta de pensionare s-a retras din sistem. Spunea ca vrea sa-si traiasca batranetea in liniste. N-a mai apucat.

L-am intalnit acum cateva saptamani si era plin de viata si „cu tolba plina” de glume, ca de obicei. Dr. Alexandru Iancu ducea o viata activa, sportiva si, de cand se pensionase, cu aproape doi ani in urma, nu a mai vrut sa profeseze, desi ar fi avut posibilitatea, ca medic cu libera practica. Era dezamagit de felul in care autoritatile, din „toate guvernele”, s-au comportat cu medicii in general si cu medicii veterinari in special. „Nu mai vreau decat sa am grija de curtea si de gradina mea, de animalele mele, sa ma bucur de familie si de coopii, pentru ca am din ce trai, iar copiii sunt pe picioarele lor. Am o gradina… a’ntaia, va invit la vara sa vedeti ce frumusete!”, mi-a spus, printre altele, dr. Iancu. N-a mai avut cum sa arate nimanui, nimic. A plecat din aceasta lume mai devreme decat era firesc si decat se asteptau cei care-l cunosteau.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

 

 Comentarii (10)

 1. Iancu Dorin spune:

  Va multumim tuturor celor ce ati fost alaturi de familia noastra in aceste momente dificile…

 2. Ionica Tarau spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 3. Dr. Ioan Dragusin spune:

  Dumnezeu sa-l ierte.

 4. Albu Stela spune:

  Odihna vesnica. Dumnezeu sa-l ierte.

 5. Calin Ghetu spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. Paula Ciltu spune:

  Condoleante familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!

 7. Raul Ioan Florescu spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 8. Mariana Manaila spune:

  Odihneasca-se in pace.

 9. Sacuiu Gentiana spune:

  Nu pot sa cred ! Imi pare rau, un om pozitiv, care ne binedispunea, fost director..pacat !!!!

 10. Bors Liliana Camelia spune:

  Odihneasca-se in pace!

Adaugati un comentariu


 

*