Interventii ortopedice de mai mare precizie la Spitalul Foisor

9 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Unitatea medicala dispune acum de un aparat de navigatie performant, care isi va dovedi utilitatea in special in cazul implantarii de proteze ortopedice de sold si de genunchi, dar si in patologia coloanei vertebrale.

 

Spitalul Foisor

Spitalul Foisor

Doua noi aparate de ultima generatie sunt, din aceasta saptamana, la dispozitia chirurgilor ortopezi de la Spitalul Foisor din Bucuresti, pentru a-i ajuta pe pacientii care au nevoie de proteze sau au suferit traumatisme grave.  Un ecograf cu ultrasunete, care reface intreaga anatomie a piciorului, precum si un sistem de navigatie sunt cele doua intrumente pe care doctorii le vor folosi in cele mai dificile cazuri. Aparatele, care au costat peste un milion si jumatate de lei, au  intrat zilele trecute in dotarea unitatii medicale, in cadrul unui program complex de dotare cu aparatura moderna a salilor de operatie.

Noul dispozitiv de navigatie, pus la dispozitia medicilor chirurgi, este un aparat care ii va ajuta pe acestia sa foloseasca instrumentatia exact in zonele in care este necesar acest lucru, masuratorile efectuate avand o precizie de ordinul micronilor, mult mai exacta decat instrumentele clasice existente la acest moment in trusele de protezare. „Dotarea cu noul aparat face parte dintr-un program complex, prin care vrem sa marim calitatea actului de ingrijire. Am inceput acest program cu mult timp in urma, cu digitalizarea imaginii, cu crearea unor softuri care sa ne ajute la masurarea unghiurilor si a tuturor elementelor care sunt necesare realizarii in bune conditii a unor interventii chirurgicale, mai ales angioplastice, iar acum continuam cu sistemele de navigatie” a precizat managerul spitalului, medicul Cristian Stoica.

 

Dr. Ioan Cristian Stoica

In cadrul unei conferinte de presa organizata special pentru prezentarea acestui aparat, managerul unitatii medicale a mai explicat ca sistemele de navigatie folosite in domeniul chirurgiei ortopedice ajuta medicii, atunci cand au nevoie de putin sprijin din afara, intrucat „materialele care fac parte din trusele cu care implantam proteza nu sunt suficiente, ca si coordonate, sa putem realiza masuratori extrem de precise in cazuri dificile”.

Acesta a mentionat ca aparatul se va dovedi foarte util mai ales in cazul implantarii protezelor de sold si a protezelor la genunchi, insa poate fi folosit cu succes si in patologia coloanei vertebrale, stiut fiind faptul ca in cazul interventiilor in aceasta zona este nevoie de foarte multa precizie, orice greseala putand lasa pacientul cu sechele grave, pe viata. Dr. Cristian Stoica a mai precizat ca aparatul de navigatie ii ajuta pe chirurgi sa defineasca termenii cei mai buni pentru plasarea instrumentatiei necesare, cu o precizie aproape de micron.

 

 

ecograf-ultrasuneteTotodata, pe langa aparatul performant de navigatie, unitatea medicala specializata in ortopedie a mai primit in dotare si un ecograf cu ultrasunete, care va fi folosit pentru partea de anestezie loco-regionala, aceasta practica de aplicare a anesteziei cu ultrasunete luand amploare in ultimii ani, in cadrul clinicii.

Cele doua aparate au costat peste un milion si jumatate de lei, iar folosirea lor nu va duce la costuri mai ridicate ale interventiilor chirurgicale realizate cu ajutorul lor. „Costul nu va fi mai mare, insa va fi vorba de o interventie mai bine realizata, in parametri mult mai buni” a mai adaugat managerul spitalului.

Pentru aceste proceduri, pacientii trebuie sa se inscrie pe o lista de asteptare.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*