INTERVIURILE SB: Alina Badulescu, in exclusivitate despre proiectele cu care isi incepe managementul la DGASPC Buzau

1 august 2012 | 1 comentariu |

Numeroasele probleme cu care se confrunta sistemul de asistenta sociala si protectia copilului pe care le-a cunoscut atat personal, cat si prin natura profesiei si mai ales ca presedinte al Organizatiei Judetene de Femei a PNL Buzau a determinat-o pe noua directoare a DGASPC sa renunte, cel putin pentru o vreme, la cariera de succes in avocatura si mediere, pentru a se dedica rezolvarii problemelor persoanelor cu nevoi speciale.In exclusivitate pentru Sanatatea Buzoiana, Alina Badulescu vorbeste despre primele proiecte pe care le are in vedere odata cu preluarea, incepand de astazi, a conducerii  DGASPC Buzau.

 

Sanatatea Buzoiana: Sunteti un avocat de succes. Ce v-a determinat sa optati pentru o cariera in sistemul public ?

Alina Badulescu: Stiu ca poate parea un idealism, dar cred ca este timpul ca fiecare dintre noi sa se implice mai mult, prin ceea ce considera ca poate face mai bine. Este nevoie sa facem ceva pentru ca societatea romaneasca sa se schimbe in bine, sa progreseze si sa iasa din anumite sabloane care impiedica evolutia in pas cu timpurile si cu necesitatile actuale ale populatiei. Stiu ca este o decizie care a mirat pe multi, dar au existat o serie de factori care m-au ajutat sa cunosc bine sistemul de asistenta sociala, atat personal, cat si prin natura profesiei de avocat si, mai nou, a celei de mediator, dar mai ales ca presedinte al Organizatiei de Femei a PNL, problemele cu care se confrunta sistemul. Mi-am intarit astfel convingerea ca am datoria si pot sa ajut sistemul sa functioneze mai bine.

 

 S.B.: Care ar fi principlele atuuri pe care le aveti? Sunteti sunteti un liberal convins, iar aceaasta atitudine pare apropiata mai mult de o orientare de stanga. Cum se impaca cele doua?

 

A.B.: Este adevarat, sunt un liberal autentic, imi place sa spun, pentru ca in familia mea exista radacini adanci in acest sens. Bunicii mei s-au numarat printre fruntasii liberali ai perioadei interbelice, iar de la ei s-a transmis, urmatoarelor generatii, nu numai capacitatea de sti care este valoarea banului si cum se face acesta, ce sacrificii necesita progresul economic, ci si valorile morale incontestabile pe care o persoana care se respecta pe sine trebuie sa le mnifeste si sa le promoveze in relatiile cu ceilalti. Asa se face ca in acest moment, avand avantajul ca vin din afara sistemului de asistenta sociala, cred ca pot intelege cu mai multa obiectivitate ceea ce trebuie facut pentru ca lucrurile sa mearga mai bine. Exista si avantajul ca, cel putin la Buzau, stiu ca personalul cu care voi lucra are o inalta calificare, de acee cred ca putem face o echipa care isi va dovedi curand eficienta.Atat in interiorul institutiei, cat si in afara ei.Orientarea liberala se bazeaza pe progres, iar eu cred ca putem face asta.

 

S.B.: Concret, aveti de gand sa operati schimbari in aparatul tehnic al institutiei?

 

A.B.: Asa cum am spus, cunosc sistemul din afara lui. Acum am de gand, pentru inceput, sa vad cum merg lucrurile si din interior. Atat cat stiu deocamdata ma face sa nu cred ca va fi necesara o modificare a organigramei si nici o inlocuire a vreunuia dintre angajati. Asadar, schimbarea pe care o doresc nu este in privinta personalului, ci mai degraba in atitudinea acestuia si in identificarea unor noi mijloace de a eficientiza activitatea fiecaruia dintre angajati, in folosul copiilor, al persoanelor varstnice si al persoanelor cu dizabilitati sau alte nevoi speciale pe care le avem in evidenta sau care vor intra in sistem. Imi doresc, si cred ca este posibil, o colaborare eficienta cu Consiliul Judetean, in subordinea caruia se afla DGASPC, cu Directia de Sanatate Publica, spitalele din judet, Politia, Prefecatura, primariile din teritoriu, Casa de Pensii si alte institutii cu care avem obiective comune.

 

S.B.: Care ar fi primele decizii si cum anume credeti ca pot fi aplicate?

 

A.B.: Liberalismul se bazeaza pe principii, valori si bun simt. Daca adaugam  fermitate, echilibru si profesionalism, cred ca obtinem ceea ce se poate numi „plus-valoare”. De aceea voi incepe cu o monitorizare atenta si obiectiva a situatiilor cu risc pentru familiile despre care avem sesizari din partea unor servicii de asistenta sociala din primarii sau care ne sesizeaza ele insele problemele care pot afecta dezvoltarea unor copii sau alte persoane cu nevoi speciale. Vreau, de asemenea, sa existe o transparenta institutionala fara cusur si voi face orice sta in puterea mea sa creez o buna comunicare interinstitutionala. Nu in ultimul rand vreau sa avem o relatie apropiata cu ONG-urile si cu mass-media, sa stimulam impreuna capacitatea populatiei de a se implica in rezolvarea unor situatii deosebite, sa colaboram la aplicarea unor proiecte si sa identificam noi cai si mijloace de a contribui la integrare sociala, la o viata normala a fiecaruia dintre cetatenii din jurul nostru, chiar daca unii dintre ei sunt mai putin norocosi.

 

Carte de vizita: Alina Badulescu este, incepand de astazi, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau.

Este absolvent al Academiei de Studii Economice  (ASE) Bucuresti si licentiata in Drept, iar primul sau loc de munca a fost la Tribunalul Buzau, ca referent.

Din 2006 este membru al Baroului de Avocati Buzau si tot de atunci profeseaza ca avocat, iar din 2010 s-a specializat si ca mediator, in urma unor cursuri postuniversitare speciale, profesie in care are si calitatea de formator.

Este membru PNL din 2004 si nu a mai facut parte din nicio alta formatiune politica. A ocupat diferite functii in organizatiile de femei ale PNl Buzau, iar de aproape doi ani a fost aleasa presedinta Organizatiei Judetene a Organizatiei de Femei a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national. Provine dintr-o familie cu vechi traditii liberale.

Este casatorita cu avocatul Dorin Badulescu, la randul sau un membru marcant al PNL Buzau si au impreuna un copil minor.


Categorii: Interviu

Comentarii (1)

  1. Ion Ciobotaru spune:

    Poate aceasta doamna va reusi sa faca dreptate. Este nevoie de curatenie in sistem, mai ales la comisii. Pare un om cinstit si care stie ce trebuie facut. Dumnezeu sa-i ajute!!!

Adaugati un comentariu


 

*