Investitii majore la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

4 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Compartimentul de Primiri Urgente Pediatrie se extinde si se modernizeaza, se asfalteaza curtea interioara, se modernizeaza caile de acces,se  inlocuieste liftul de transport persoane vizitatorii vor intra in curand printr-o usa de acces de langa cladirea Ambulatoriului de specialitate.

 

Cand exista vointa si implicare, se poate. Asa s-ar putea spune despre Spitalul Judetean de Urgenta Buzau care, pana acum cativa ani, era inglodat in datorii, iar acum face investitie dupa investitie, astfel incat sa poata asigura cresterea calitatii actului medical si sa atraga cat mai multi medici tineri in echipa de profesionisti pe care o are la ora actuala.

In asteptarea demararii lucrarilor de extindere si modernizare a Sectiei de Primiri Urgente, care tergiverseaza din cauza licitatiilor, unitatea medicala a inceput sa optimizeze si sa modernizeze spatiile extistente, din fonduri proprii. Pentru proiectul de extindere si modernizare UPU Buzau s-au aprobat 1,5 milioane de euro din fonduri europene si alte cateva sute de euro de la Consiliul Judetean Buzau, dar pentru ca vremea rece s-a instalat deja si, odata cu ea, numarul de copii cu care parintii se prezinta in urgenta a crescut vertiginos, conducerea unitatii medicale a decis ca inainte de venirea gerului sa finalizeze in regie proprie, primele lucrari, la Urgenta Pediatrie.

 

Asa cum a explicat managerul SJU Buzau, pentru pentru SanatateaBuzoiana.ro, este vorba despre mai multe investitii din fonduri proprii si din fonduri alocate de Consiliul Judetean, care in ultimii ani a sprijinit foarte mult unitatea medicala. „Avem in derulare un proiect generos,  care va fi realizat din fonduri europene si de la Consiliul Judetan Buzau, de extindere si modernizare a Blocului Operator si a Unitatii de Primiri Urgente. Dar, cum se intampla de obicei in astfel de proiecte, prin care sunt alocate sume mari (vorbim de cateva milioane de euro), dureaz foarte mult licitatiile, asa ca, pentru ca am reusit sa economisim ceva bani din fonduri proprii, am considerat ca este necesar sa folosim aceste resurse in beneficiul pacientilor si pentru a creste calitatea conditiilor in care lucreaza medicii, pentru ca de acestea depinde intr-o mare masura si calitatea actului medical. Pentru ca a venit toamna, iar odata cu racirea temperaturii se inmultesc si afectiunile acute ale copiilor, iar acestia sunt mai vulnerabili decat adultii, am decis sa extindem si sa modernizam Unitatea de Primiri Urgente Pediatrie”, a declarat Claudiu Damian.

 

In acest scop, spitalul a pus la „bataie” 80.000 de lei, iar conform proiectului, spatiile existente au fost optimizate la maxim, incaperile redimensionate la standarde europene, curcuitele regandite, iar conditiile de asteptare, triere si consultatii vor fi complet schimbate, atat in sprijinul pacientilor si apartinatorilor, cat si al personalului medical. Se munceste la foc continuu, iar in cateva zile, copiii care vor ajunge la urgente in Spitalul Judetean vor beneficia de conditii civilizate de primire, asteptare si consultare.

Avem foarte multe prezentari in aceasta perioada, iar conditiile in care erau primiti, triati si consultati copiii pana acum erau improprii. Am profitat de niste spatii ineficient folosite pana acum, din imediata vecinatate a Unitatii de Primiri Urgente Pediatrie, asa ca le-am desfiintat, am redimensionat totul, s-a recompartimentat, iar in noua locatie, sala de asteptare va fi mult mai incapatoare, circuitele pentru triaj, consultatii, tratamente si internare pot fi respectate asa cum prevad normele actuale, vor exista mobilier si aparatura medicala noi. Atat pacientii si insotitorii lor cat si personalul medical vor avea conditii propice pentru desfasurarea unui act medical de calitate”, a mai spus Claudiu Damian.

Potrivit evidentelor Sectiei Pediatrie a SJU Buzau, in ultima saptamana, media zilnica de prezentari a fost de 60 de copii, iar in weekend numarul lor este si mai mare. Si numarul de internari a crescut, astfel ca in timpul saptamanii are un grad de ocupare de peste 75%, iar in weekend, de peste 90%.

  

?

In paralel cu aceste lucrari care, potrivit estimarii conducerii unitatii medicale se vor finaliza in cateva zile, se fac si alte investitii, tot din fonduri proprii si de la Consiliul Judetean. Astfel, trei saloane au fost deja modernizate pentru Sectia de Chirurgie Plastica si Arsi, iar pacientii vor beneficia de doua rezerve noi, cu cate doua paturi, cu grup sanitar si dulapuri pentru haine si medicamente proprii si un salon cu sase paturi complet renovat si modernizat.

De asemenea, in curand vom inlocui liftul de transport personal, care nu mai functioneaza din 2007, pentru care avem la dispozitie 70.000 de lei de la Consiliul Judetean. Si nu in ultimul rand, ne straduim sa facem curtea interioara sa arate asa cum ar trebui, astfel ca se lucreaza la asfaltarea acesteia, a aleilor si a spatiilor de parcare, vom inlocui si platforma de intrare la Morga spitalului, vom asfalta intrarea de la Poarta 2 de acces (din spatele unitatii medicale dinspre SML) si toata curtea din jurul accesului la SML si la UPU. Pentru aceste lucrari am primit, tot de la Consiliul Judetean, 250.000 de lei”, a explicat Claudiu Damian, ducandu-ne sa vedem cu ochii nostri cum se lucreaza pentru atingerea acestor obiective.

 

Iar proiectele de investitii si modernizare pentru cea mai mare unitate medicala din judet nu se opresc aici. Daca tot se vor realiza lucrarile de extindere si modernizare mentionate, conducerea spitalului considera ca este necesar ca si modul in care se intra in unitatea medicala sa fie mai facil, astfel incat vizitatorii sa nu mai fie nevoiti sa inconjoare curtea spitalului si sa intre pe langa Morga SML, dupa care sa traverseze toata curtea interioara.

„Intentionam sa realizam accesul in spital prin partea dinspre ambulatoriu, unde avem doua usi nefolosite de ani de zile. Nici nu stiu daca si pentru ce au fost folosite vreodata, dar ele exista, se poate astfel intra in holul unitatii medicale prin fata. Vom face o alee de acces pe langa rampa de intrare in ambulatoiru, iar astfel se va accede in spital fara ca vizitatorii sa inconjure spitalul si sa traverseze toata curtea interioara, care va fi amenajata pentru bolnavii care vor dori sa iasa la aer sau sa stea de vorba cu apartinatorii care-i viziteaza. In plus, se va evita tentativa de a patrunde in spital prin Ambulatoriu sau prin UPU, cum se intampla acum, de multe ori”, a mai spus managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Claudiu Damian.

 

GALERIE FOTO:

 


Adaugati un comentariu


 

*