La mulți ani, FEMEIE!

8 martie 2019 | 0 comentarii |

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii, o zi specială dedicată reprezentantelor sexului frumos, anual, la data de 8 martie.

Sărbătoarea a fost mai întâi o expresie a luptei femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior, în ţările din fostul bloc sovietic, cu Ziua Mamei.

În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York, cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot. În 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie.

În 1910, în urma Conferinței Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, dar data de 8 Martie a fost stabilită abia în 1913.

După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emancipare a femeilor și pentru drepturi egale a continuat.

Anul 1975 a fost declarat de ONU, Anul Internațional al Femeilor, iar perioada 1976–1985, Deceniul ONU pentru condiția femeii.

În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat, printr-o rezoluție, Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională.

Ziua Femeii a fost recunoscută astfel ca sărbătoare internațională, devenind o tradiție în numeroase țări din Europa, Asia și în SUA.

În România, în ziua de 8 Martie se celebrează Femeia, bucuria vieții și motivația de a trăi. În această zi, bărbaţii oferă flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor – soţiilor, iubitelor, mamelor, bunicelor, fiicelor şi colegelor.

8 Martie este însă ziua în care orice femeie se așteaptă să fie iubită, răsfățată, așa că noi vă urăm, doamnelor, La mulți ani plini de veselie! și vrem să vă facem ziua mai frumoasă prin câteva glume despre această sărbătoare:

 

Noroc cu Facebook! cele mai multe multe buchete de flori dăruite de 8 Martie au fost virtuale, direct pe wall, spre dezamăgirea florăriilor.

***

8 Martie este ziua în care șoferițele nu au emoții în trafic pentru că știu că dacă sunt oprite de polițiști vor primi flori și nu amendă!

***

De Ziua Femeii se organizează atât de multe petreceri cu bărbați dezbrăcați încât multă lume crede că este de fapt Ziua Internațională a Striptease-ului la Bărbați.

***

Ziua Femeii a fost iniţial hotărâtă pentru data de 6 Martie, dar cum femeilor le-a luat două zile să se pregătească, sărbătoarea s-a mutat pe 8 Martie.

Ziua bărbaţilor a avut şi ea propria dată, dar cum bărbaţii au uitat-o, s-a hotărât să fie sărbătorită imediat după cea a femeilor, cu 44 de pahare…

***

Femeile vorbesc cel mai puţin în februarie, deoarece este cea mai scurtă lună. Pentru asta, în luna martie, bărbaţii le fac o mulţime de cadouri.

***

De 8 Martie, copiii îi oferă învățătoarei câte un cadou.

Gigel, fiul brutarului, îi dă o cutie. Învățătoarea o ia, o scutură puțin și spune:

– Sunt chifle, nu?

– Da, răspunde Gigel.

Ionel, fiu de macelar, îi dă și el o cutie. Învățătoarea o agită uşor, miroase cutia și îl întreabă:

Cotlete de porc, nu?

– Da, raspunde Ionel.

În cele din urmă, Bulă, fiul cârciumarului, îi oferă și el o cutie. Învățătoarea o agită și vede că dintr-un colț începe să curgă ceva. Pune degetul pe cutie, îl bagă în gură și spune:

E vin alb, nu?

– Nu, zice Bulă.

Învățătoarea pune iar degetul pe cutie, apoi îl bagă în gură și zice:

Șampanie?

– Nu, zice Bulă.

– Mă dau bătută. Ce e?

– Un căteluș

***

Mama m-a învățat RELIGIE: „Roagă-te să nu rămână murdar covorul.”

Mama m-a învățat să APRECIEZ UN LUCRU BINE FĂCUT: „Dacă aveți de gând să vă omorâți unul pe altul, duceti-vă afară – abia ce am terminat curățenia!

Mama m-a învățat LOGICA: „Pentru că am spus eu, de-aia.”

Mama m-a învățat IRONIA: „Continuă să plângi că îți dau eu ție motiv să plângi.”

Mama m-a învățat CONTORSIONISMUL: „Uită-te la murdaria de pe gâtul tău!

Mama m-a învățat despre REZISTENȚĂ: „Vei sta aici până termini tot spanacul!

Mama m-a învățat despre VREME: „Parcă a trecut ciclonul prin camera ta!

Mama m-a învățat ce este IPOCRIZIA: „Ți-am spus o dată, ți-am spus de un milion de ori – nu exagera!

Mama m-a învățat CICLUL VIEȚII: „Eu te-am făcut, eu te omor.”

Mama m-a învățat ce este INVIDIA: „Sunt milioane de copii mai puțin norocoși în lume, care n-au părinți așa de buni ca tine!

 

 

 

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*