La Spitalul Ojasca, numarul bolnavilor cu gripa a ajuns la 46

4 martie 2013 | 0 comentarii |

Se recolteaza noi probe care vor fi trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se verifica daca nu cumva a fost afectat si personalul medical.

 

UPDATE: ora 13:00 In urma evaluarii de astazi, de la Spitalul Sapoca, Directia de Sanatate Publica (DSP), prin purtatorul de cuvant, Mihaela Voineagu, informeaza ca numarul bolnavilor de gripa a ajuns la 46, toti provenind din pavilioanele Sectiei exterioare Ojasca, unde sunt internati 406 pacienti.

Potrivit aceleiasi surse „toti bolnavii au fost izolati si manifesta forme usoare si medii de boala, iar supravegherea in focar se va face timp de 7 zile de la aparitia ultimului caz. Se mentin in continuare masurile impuse de DSP, una dintre acestea fiind vaccinarea antigripala a pacientilor si personalului medical din cadrul acestei sectii. S-au vaccinat astfel 100 de persoane, pacienti si personal medical”, mentioneaza reprezentantul DSP.

 

Gripa a rapus deja 41 de bolnavi din Spitalul Ojasca

 

Focarul de gripa de la Sectia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca se generalizeaza, asa cum era de asteptat, afectand bolnavii din toate pavilioanele. Pana in aceasta dimineata fusesera diagnosticati 41 de bolnavi, dar medicii se asteapta ca numarul acestora sa creasca in continuare.

Specialistii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Directiei de Sanatate Publica sunt la fata locului, iar la aceasta ora se recolteaza noi probe biologice care se vor transmite Institutului Cantacuzino pentru analiza, astfel incat sa existe o confirmare sau dimpotriva, infirmare ca personalul medical a fost sau nu si el afectat de virusul AH1 confirmat saptamana trecuta in aceasta unitate medicala buzoiana cu paturi.

Focarul a debutat in urma cu doua saptamani, fiind catalogat ca un focar de infectii respiratorii acute (din care, desigur, nu a fost exclusa existenta virusului gripal) care a afacetat 16 pacienti de la Spitalul Sapoca – Sectia exterioara Ojasca, din pavilionul „bolnavi periculosi”- Cod penal.

Peste cateva zile, asa cum Sanatatea Buzoiana a aratat la momentul respectiv, s-a confirmat existenta virusului gripal de Tip A(H1)pmd09.  

DSP si conducerea unitatii medicale au intervenit imediat, izoland bolnavii si suspectii de boala, respectiv, vaccinandu-i pe cei care la momentul respectiv nu fusesera afectati.

Primul caz de gripa din judetul Buzau a fost confirmat la sfarsitul lunii februarie, fiind vorba despre o invatatoare in varsta de 36 de ani, din municipiul Buzau, care a manifestat o forma usoara de boala.

In cazul bolnavilor atinsi de gripa la Spitalul Sapoca, medicii spun ca este vorba despre o persoana care a manifestat o forma mai avansata de boala, ceilalti prezentand forme medii si usoare. In Sectia Ojasca, unde se manifesta focarul de gripa sunt in pericol de infectare peste 450 de persoane, dintre care  402 pacienti internati, iar restul, cadre medicale si personalul auxiliar care lucreaza in aceasta unitate medicala.

 


Categorii: Actual, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*