Leacuri naturiste impotriva raguselii

29 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

Durerile in gat, raguseala si racelile au fost dintotdeauna tratate prin asa-numitele leacuri babesti, care s-au dovedit de fiecare data extrem de eficiente.

 

ragusealaFenomen specific in sezonul rece, raguseala apare atunci cand vocea este stinsa, prea ascutita, prea grava sau infundata, cele mai frecvente cauze fiind laringitele. Mai ales in cazul copiilor, aceasta afectiune nu trebuie lasata sa se agraveze, iar de-a lungul timpului au fost identificate o serie de leacuri naturiste eficiente, ca alternativa la tratamentul medicamentos.

Un astfel de leac este siropul din conuri si muguri de brad, ale carui componente principale sunt uleiul volatil, vitamina C si alte elemente active continute in mugurii de brad. Datorita acestor constituenti, siropul obtinut se recomanda a fi utilizat in tratamentul afectiunilor cailor respiratorii superioare.
  E un bun expectorant, calmeaza tusea, raguseala, fluidizeaza secretiile bronsice, combate infectiile urinare si e un bun antiseptic. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar, inlatura oboseala si astenia, iar daca este diluat cu apa minerala, este o bautura reconfortanta, foarte placuta la gust.

 

apa cu lamaie (2)Si infuzia de sanziene este foarte eficienta in tratamentul laringitelor, luand raguseala „cu mana”. O astfel de infuzie se prepara punand o lingurita de planta la 250 de mililitri de apa clocotita. Se infuzeaza 5 minute si se beau doua cani pe zi, timp de 10-12 zile sau mai mult, pana la disparitia raguselii. Important este ca infuzia sa se bea calda.

Sucul de lamaie cu miere poate fi, de asemenea, un leac pentru raguseala. Se administreaza doua linguri de miere si o lingura de suc de lamaie in amestec, se ia o lingurita la 3-4 ore in prima zi, apoi se ia cate o lingurita dimineata si seara, timp de 30 de zile sau mai mult, cat timp este nevoie.

Printre leacurile batranesti se numara si un amestec de plante din care se prepara o infuzie. Aceasta se face din frunze de anason, brusture, patlagina, si zmeur, in parti egale. O lingurita din amestecul de plante se adauga la 250 de mililitri de apa clocotita, apoi  se infuzeaza 5 minute. Se beau doua cani pe zi, iar amestecul  se consuma cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, pana la disparitia raguselii.


Adaugati un comentariu


 

*