Luptatorii din ring, in sprijinul copiilor bolnavi de leucemie

Acestia au derulat o campanie in urma careia au achizitionat aparatura medicala si materiale sanitare pe care le-au donat Institutului Fundeni, spre a fi folosite pentru tratamentul celor peste 100 de copii bolnavi de lucemie internati aici.

 

Fight for lifeDesi la prima vedere par niste tipi duri, capabili sa se lupte cu adversarii in ring pana la epuizare, luptatorii din circuitul Superkombat au demonstrat ca sunt mai sensibili decat multi dintre noi si ca sub muschii bine lucrati bate o inima larga. Au lasat sa se vada acest lucru dupa ce s-au implicat intr-o campanie umanitara, luptandu-se in ring pentru a strange fonduri necesare dotarii unei unitati medicale unde sunt ingrijiti peste 100 de copii bolnavi de leucemie si pentru a le face acestora cadouri care sa le mai aline suferinta.

Campania s-a numit Fight for  Life si a fost demarata cu ocazia desfasurarii, la Bucuresti, a unei importante competitii de Superkombat, de nivel mondial. Mai multi luptatori din circuit, precum Catalin Morosanu, Bogdan Stoica, Benjamin Adegbuyi si Andrei Stoica s-au implicat in aceasta campanie si au luptat in ring pentru a strange fondurile necesare dotarii cu aparatura si materiale sanitare a Institutului Fundeni. Sumelor stranse in urma meciurilor sustinute de acestia li s-au adaugat si altele, donate de diversi sponsori atrasi in campanie, iar totul s-a materializat intr-o surpriza placuta facuta zilele acestea copiilor cu leucemie, internati la Fundeni.

 

Sursa foto: prosport.ro

Sursa foto: prosport.ro

Micii bolnavi au primit vizita luptatorilor Catalin Morosanu si Bogdan Stoica, insotiti de voluntari ai asociatiei Fight for Life, care nu au venit cu mana goala ci le-au adus numeroase cadouri. In acelasi timp, unitatii medicale i-au fost donate mai multe injectomate si infuzomate care inlocuiesc perfuzoarele clasice si faciliteaza tratamentul administrat copiilor.

Alaturi de aparatura medicala, sportivii din Superkombat au mai donat aparatura electrocasnica, scutece si alte materiale sanitare. Cel mai mult, copiii s-au bucurat insa de intalnirea cu cei doi luptatori din ring, care nu s-au putut abtine sa nu isi dea frau liber emotiilor. Catalin Morosanu a declarat, la finalul vizitei, ca „un gest cat de mic conteaza. E foarte important sa se investeasca in aparatura performanta pentru salvarea acestor micuti. Ma voi implica atat cat pot pentru a le oferi o mana de ajutor. A fost un moment emotionant pentru mine atunci cand i-am vazut ca ma strigau Regele Junglei si ma luau in brate. A fost un sentiment similar ca atunci cand am castigat un meci”.

 

Sursa foto: prosport.ro

Sursa foto: prosport.ro

Injectomatele si infuzomatele, care inlocuiesc perfuzoarele clasice, donate de Superkombat, ii ajuta foarte mult pe micii pacienti, intrucat medicamentele le vor fi administrate mai usor si mult mai rapid. Cu ajutorul acestora se obtine o concentratie constanta a unui medicament si se injumatateste timpul de administrare, deoarece aceasta este continua. De asemenea, administrarea tratamentelor cu ajutorul seringilor automate prezinta avantajul ca necesita o cantitate mai mica de solvent pentru dilutia medicamentului, fapt important mai ales pentru pacientii cu hipervolemie – o crestere anormala a volumului de sange circulant. De asemenea, prin intermediul lor se diminueaza riscul de complicatii si de efecte secundare.

Aceasta nu este prima vizita a luptatorilor din circuitul Superkombat la Fundeni, copiii fiind vizitati in primavara acestui an si de campionii Andrei Stoica si Benjamin Adegbuyi.

Conform statisticilor, aproximativ 3.500 de copii sunt internati anual la Institutul Clinic Fundeni, multi dintre ei cu afectiuni oncologice.

 


Adaugati un comentariu


 

*