Manifestari stiintifice, organizate de Spitalul Militar Central

3 septembrie 2014 | 0 comentarii |

 Este vorba de un curs international de patologie pancreatica si de un workshop avand ca tema principala rolul practic al endoscopiei.

 

Dr. Florentina Ionita RaduLa sfarsitul acestei sapatamani, Spitalul Militar Central din Capitala va fi principalul organizator al unor manifestari stiintifice aflate la a doua, respectiv a treia editie. In perteneriat cu Asociatia Romana pentru Patologia Pancreatica, Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie, Societatea Romana de Endoscopie Digestiva si Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Clinica de Medicina Interna si Gastroenterologie din cadrul spitalului militar va organiza in zilele de 5 si 6 septembrie un Curs international de patologie pancreatica si un workshop cu tema „Rolul practic al endoscopiei”, activitati ce vor avea loc la Hotelul Crowne Plaza din Capitala.

Deschiderea oficiala a suitei de manifestari stiintifice va avea loc vineri, 5 septembrie, cu incepere de la ora 8.00, amfitrioni fiind managerul general al Spitalului Militar Central, col. dr. Florentina Ionita-Radu, impreuna cu prof. dr. Cristian Gheorghe, presedintele Asociatiei Romane pentru Patologia Pancreatica si prof. dr. Adrian Saftoiu, presedintele Societatatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

 

rolul-practic-al-endoscopieiOrganizatorii au anuntat ca programul manifestarilor va fi unul dinamic, conferintele fiind alternate cu demonstratii in direct, transmise in timp real, din Laboratorul de Endoscopie Digestiva al Spitalului Militar Central, evenimentul ridicandu-se astfel la standardel manifestarilor internationale similare.

In medicina romaneasca, Spitalul Militar Central este deschizator de drumuri in domeniul endoscopiei, fiind prima unitate medicala din Romania dotata, in anul 1998, cu tehnica necesara realizarii de ecoendoscopii in scop de diagnostic si in scop terapeutic. Un an mai tarziu, Spitalul Militar Central a organizat, primul workshop de ecoendoscopie cu demonstraţii live, avandu-l ca invitat pe profesorul Marc Giovannini, de la Institutul Paoli-Calmettes din Marsilia, personalitate marcanta a lumii internationale academice si medicale. La 15 ani de atunci, acesta a dat din nou curs  invitatiei organizatorilor si va participa, alaturi de alte somitati in domeniu, la sustinerea programului evenimentului de la finele acestei saptamani.

 


Adaugati un comentariu


 

*