Medic bătut la Urgențe pentru că n-a pus diagnosticul dorit de pacient

20 februarie 2018 | 0 comentarii |

Agresorul a fost prins azi-noapte de polițiști, iar azi va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

 

Un incident produs sâmbătă noapte la spitalul din Mioveni demonstrează, o data în plus, că activitatea din secțiile de urgență ale spitalelor este extrem de stresantă pentru personalul medical. Din această cauză, secțiile UPU se confruntă cu o criză de personal, care pune presiune suplimentară pe medicii și asistenții care optează totuși să lucreze la Urgențe, pe lângă stresul specific activității, aceștia fiind deseori expuși și riscului de a fi agresați de pacienți și aparținătoarii acestora.

Un astfel de caz este cel petrecut la finele săptămânii trecute la spitalul din Mioveni – Argeș, ajuns în atenția publică în această dimineață, după ce agresorul unui medic de la Urgențe a fost prins. Victima agresiunii este medicul Samir Dallou, care, în urma loviturilor primite, a declarat că nu își mai amintește cu acuratețe întreg episodul, aflând ulterior incidentului, de la martori și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, cât de rau fusese bătut.

Singura sa vină a fost aceea că nu a pus diagnosticul pe care agresorul și prietenul său pe care îl adusese la spital și-l doreau, ambii fiind sub influența alcoolului și reclamând că pacientul fusese victima unei agresiuni.

 

Dr. Samir Dallou

Bine băuți, cei doi au ajuns la secția de urgențe a spitalului din Mioveni sâmbătă noapte, agresorul de 25 de ani si prietenul său spunând ca acesta din urmă fusese agresat și se alesese cu mai multe leziuni. Medicul Samir Dallou, care era de gardă în acea noapte, l-a examinat pe pacient, constatând că aceste nu prezenta niciun fel de urm de violență, ci doar semne evidente că băuse peste măsură, la fel ca și însoțitorul său.

N-avea nicio zgârietură, n-avea nimic. Era doar băut… I-am spus pacientului respectiv că nu are urme de violenţă, nu are urme de lovire, și atunci a devenit cealaltă persoană recalcitrantă”, își amintește medicul agresat. Ce a urumat nu mai este foarte clar în memoria acestuia, însă a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată pe holul spitalului, fiindu-i apoi relatat și de martorii care au asistat la scenă.

 

Individul care își adusesse prietenul la spital s-a arătat extrem de nemulțumit că medicul de gardă nu confirmă că acesta s-ar fi ales cu leziuni ân urma unei presupuse agresiuni, așa că s-a repezit asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii și cu picioarele, chiar și după ce medicul a căzut la pămând după ploaia de lovituri. A fost salvat de câțiva martori, care, cu greu l-au potolit pe agresor, acesta părăsind ulterior spitalul, împreună cu așa-zisul pacient. Medicului i-au fost necesare câteva minute bune să își revină. Ulterior a aflat, din relatările martorilor și de pe imaginile filmate, despre modul bestial în care fusese lovit. Pentru a-și reveni, doctorului i s-au recomandat 7 zile de reapos și îngrijiri medicale, dar pentru că nu avea cine să-i țină locul, a asigurat garda și noaptea trecută. Și-a scos însă certificat medico-legal și a depus o plângere la Poliție.

Agresorul a fost prins azi-noapte și reținut pentru 24 de ore, urmând ca asiăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de lovire și alte violențe și de tulburarea liniștii publice. Acesta este un recidivist în vârstă de 25 de ani, care mai fusese protagonistul unui scandal asemănător în luna august, când, tot beat fiind, a furat o mașină pe care a condus-o fără permis și a provocat un accident.

 


Adaugati un comentariu


 

*