Medicii de familie din 28 de orase, informati cu privire la patologia neuropatiei diabetice

10 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Se va intampla incepand de luni, in cadrul Saptamanii Neuropatiei Diabetice, care presupune o serie de simpozioane de specialitate adresate medicilor de familie din tara.

 

simpozion neurodiab diabetLuni, 13 octombrie, se va da startul celei de-a doua editii a Sapatamanii Neuropatiei Diabetice, o actiune de informare a medicilor de familie din tara cu privire la prevenirea, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, care reprezinta complicatii severe si ireversibile ale diabetului zaharat.

Neuropatia diabetica este caracterizata prin distrugerea progresiva a nervilor, ce favorizeaza instalarea ulceratiilor si duce la amputatii ale membrelor inferioare. Prevenirea, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea acestei complicatii reprezinta una dintre marile provocari pentru medicii implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat. Actiunea de informare va fi initiata si desfasurata de catre Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, in preambulul Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 16-18 octombrie.

 

medici de familieInainte de debutul manifestarii stiintifice, medici specialisti care s-au oferit voluntari se vor deplasa in 28 de localitati din tara, unde vor organiza simpozioane la care deja si-au anuntat participarea mai multi medici de familie din zonele respective. Scopul este acela de informare a acestora cu privire la prevenirea, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea neuropatiei diabetice si piciorului diabetic.

Reprezentantii Neurodiab considera ca schimbul de experienta intre profesionisti si actualizarea permanenta a cunostintelor medicale reprezinta doi dintre pilonii de baza in managementul eficient al neuropatiei diabetice si piciorului diabetic si astfel s-a ajuns la ideea organizarii acestor serii de simpozioane, in cadrul actiunii denumite Saptamana Neuropatiei Diabetice. Temele simpozionelor organizate cu aceasta ocazie variaza de la importanta preventiei, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, inca din cabinetul medicului de familie. Sesiunile interactive vor fi sustinute de medici diabetologi, neurologi si chirurgi implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat si neuropatie diabetica sau picior diabetic.

 

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Referindu-se la cea de-a doua editie a actiunii care va fi demarata la inceputul saptamanii viitoare, dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab a declarat ca „saptamana Neuropatiei Diabetice reprezinta materializarea angajamentului serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetica si l-a asumat inca de la infiintare, si anume dezvoltarea continua a cunostintelor si practicii medicale in domeniul acestei patologii. Suntem deosebit de bucurosi ca anul acesta am reusit sa extindem accesul medicilor de familie la sesiunile stiintifice, prin faptul ca am adaugat un numar de noua noi localitati pe lista oraselor in care au loc simpozioane. De asemenea, as vrea sa le multumesc tuturor colegilor care si-au oferit voluntar sprijinul in acest demers extrem de important in cresterea calitatii ingrijirii persoanelor cu diabet zaharat, prin informarea continua a medicilor”.

 

saptamana neuropatiei diabetice-oraseCele 28 de orase in care se vor desfasura simpozionele din cadrul Saptamanii Neuropatiei Diabetice:
13 octombrie: Bacau, Buftea, Constanta, Targu Mures, Galati, Brasov, Giurgiu;
14 octombrie: Botosani, Slobozia, Cluj-Napoca, Bucuresti, Oradea, Petrosani, Ploiesti, Craiova,Tulcea, Gura Humorului – Suceava, Targoviste;
15 octombrie: Alexandria, Iasi, Onesti, Pitesti, Satu Mare, Dej, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Turda/Campia Turzii, Giurgiu, Medgidia.

La fel ca si in cazul editiei anterioare, Saptamana Neuropatiei Diabetice 2014 se va incheia cu lucrarile Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala.

 


Adaugati un comentariu


 

*