Medicii de familie se reunesc la Iasi pentru patru zile de educatie medicala

25 octombrie 2016 | 0 comentarii |

 Maine incepe cea de-a opta editie a Congresului Societatii Nationale de Medicina Familiei, manifestare la care sunt asteptati circa 1.000 de participanti.

 

congress

Polul medicinei de familie se va muta timp de patru zile la Iasi, acolo unde va avea loc una dintre cele mai importante manifestari din an, dedicate acestei categorii profesionale. Este vorba de cea de-a opta editie a Congresului Societatii Nationale de Medicina Familiei,  care se va desfasura in perioada 26-29 octombrie, cu tema centrala „Unitate in interdisciplinaritate”, concept ce are la baza ingrijirile medicale centrate pe pacient, abordand practica medicala dintr-o noua perspectiva. Aceasta include, pe langa dimensiunea biomedicala a profesiei de medic, si dimensiunea psiho-sociala, ceea ce perimite individualizarea recomandarilor terapeutice si a nevoilor biologice, psihologice si sociale ale pacientilor.

Organizatorii mizeaza pe prezenta unui numar de aproximativ 1.000 de participanti, atat medici de familie cat si din alte specialitati, alaturi de sociologi, economisti, psihologi si reprezentanti ai autoritatilor din Sanatate.

 

Rodica Tanasescu

Dr. Rodica Tanasescu

Tema principala a congresului va fi tratata particularizat in cadrul mai multor grupuri de lucru, care vor aborda problematica afectiunilor cronice cardiace, a celor digestive, respiratorii, a diabetului si bolilor de nutritie, a sanatatii mintale si sanatatii copilului. Totodata se va discuta si despre introducerea unor tehnici inovatoare, precum ecografia, in medicina de familie, si despre serviciile preventive precum vaccinarea si consilierea.

Tema congresului a fost aleasa ca urmare a nevoii de schimbare a mediului in care medicii de familie isi practica meseria, avand ca scop regandirea modului de a practica. Despre aceasta editie a congresului, dr. Rodica Tanasescu, presedintele societatii, a declarat ca „o data la patru ani ne sarbatorim specialitatea printr-un eveniment special, un congres special, in locuri speciale. Ne vom intalni la Iasi sa studiem impreuna cu invitati din lumea larga ce modele sunt mai potrivite pentru dezvoltarea noastra profesionala, care este calea medicinei de familie in lume, unde ne situam, incotro ne indreptam, ce putem face ca sa aducem profesia noastra in locul care i se cuvine, ce patologii intalnim mai des si cum manageriem aceste situatii”.

 

Dr. Liviu Oprea

Dr. Liviu Oprea

Cu ocazia acestei noi editi a congresului, vor fi dezbatute si modele inovative de prectica in medicina de familie, care sa permita cresterea autonomiei profesionale si financiare. Continuitatea asistentei medicale in medicina de familie, calitatea, siguranta si echitatea serviciilor medicale si relatia medic-pacient vor fi, de asemenea dezbatute pe parcursul celor patru zile.

In calitate de co-presedinte al congresului, medicul Liviu Oprea a declarat in mesajul adresat participantilor ca „noi credem ca acest congres ar putea genera un dialog intre medicii de familie, medicii de alte specialitati, sociologi, psihologi, economisti si decidentii sistemului sanitar, pentru a rezolva cateva dintre problemele presante ale practicii medicinei de familie, spre beneficiul pacientilor nostri. Este nevoie de o schimbare profunda a sistemului in care ne desfasuram activitatea, care sa promoveze profesionalismul si sa orienteze ingrijirile in medicina de familie spre nevoile pacientului”.

 


Adaugati un comentariu


 

*