Medicina tradițională chineză și terapia durerii

14 august 2018 | 0 comentarii |

În cadrul unui workshop internațional organizat în premieră la UMF Târgu Mureș, modalităţile de integrare a medicinei tradiţionale chineze în România şi medicina occidentală privind managementul durerii vor fi teme de dezbatere și analiză. 

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş anunță organizarea, în premieră, a unui workshop internaţional despre medicina tradiţională chineză, cu accent pe acupunctură şi managementul durerii, potrivit unui comunicat de presă remis de instituţia academică.

Manifestarea se desfăşoară în perioada 12 – 16 noiembrie 2018, la Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, şi este integrată în cadrul activităţilor de formare continuă şi dezvoltare profesională a specialiştilor din domeniul sănătăţii.

Practicată în China, de peste 2.500 de ani, medicina tradiţională chineză este considerată a fi cea mai veche şi cea mai recunoscută practică medicală alternativă din lume, necesitând atât cunoştinţe ştiinţifice, cât şi artistice. Punerea în aplicare a medicinei tradiţionale chineze este profundă şi implică un spectru larg de cunoştinţe. Fundamentul succesului practicării acesteia constă în ajustarea energiei interioare Yin-Yang (de exemplu, prin echilibrarea surselor calde şi reci) şi interacţiunea ei cu diferite organe, pentru a obţine stabilitate şi armonie în organism. Aşadar, este evident faptul că această metodă necesită practicieni foarte bine pregătiţi, cu o experienţă bogată, pentru a obţine rezultate notabile”, se menționează în comunicatul universității mureșene.

 

Obiectivul general al workshop-ului constă, potrivit organizatorilor, în a oferi o înţelegere detaliată a anumitor proceduri folosite prin medicina tradiţională chineză, pentru promovarea sănătăţii şi managementul durerii, în combinaţie sau nu cu medicina occidentală, susțin organizatorii evenimentului.

Manifestarea este structurată în cinci sesiuni zilnice, care conţin expuneri de tip prelegere, exemplificări de practici specifice, vizite de studiu la câteva centre de sănătate din Târgu Mureş, discuţii şi opinii în contextul problematicilor prezentate pentru fiecare temă. Sesiunile vor fi conduse de specialişti din domeniu, printre care, şi doi profesori-invitaţi de la Universitatea Shantou din China, unul dintre partenerii manifestării, se mai arată în comunicat.

Printre temele abordate în cadrul workshop-ului se regăsesc istoria medicinei tradiţionale chineze, utilizarea procedurilor medicinei tradiţionale chineze pentru îmbunătăţirea stării generale de sănătate, aplicarea procedurilor de acupunctură pentru sănătate şi pentru managementul durerii, micro-acupunctura, terapia prin masaj Tui Na, terapia cu ventuze/aspiraţie, terapia prin activarea punctelor de presiune. Modalităţile de integrare a medicinei tradiţionale chineze în România şi medicina occidentală privind managementul durerii vor fi, de asemenea, teme de dezbatere și analiză.

 

Înscrierile pot fi făcute online, accesând pagina specială a evenimentului, iar taxele de participare se vor achita în unul din conturile: RO32TREZ47620F330500XXXX – Trezoreria Tîrgu Mureș; RO92RNCB0193015967800002 RNCBROBU – BCR – Sucursala Tîrgu Mureș, ale Universității de Medicină și Farmacie (U.M.F.) Tîrgu Mureș / Cod fiscal : 4322742,  Str. Gh. Marinescu nr.38, Tîrgu Mureș, Județul Mureș, cu mențiunea pentru Workshop Medicină Tradițională Chineză”.

Taxele de participare sunt, pentru cadre didactice, cercetători și alte categorii profesionale, de 150 euro (690 lei), pentru masteranzi, doctoranzi și rezidenți de 100 de euro (460 lei), iar pentru studenți de 50 de euro (230 lei).

Pentru vizitarea Salinei Turda, inclusă în programul adițional, se vor achita, în plus, 10 euro (50 lei).

Prof. dr. William Au – Universitatea de Medicină Shantou, China, este directorul workshop-ului, iar din comitetul de organizare mai fac parte prof. dr. Nicolae Neagu – director al Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, coordonator organizatoric al workshop-ului, prof. dr. Minodora Dobreanu, director Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, lector dr. Horaţiu Popoviciu – şef Clinică Fizioterapie şi Reumatologie SCJU Târgu Mureş.

Informații suplimentare legate de condițiile de participare și programul detaliat al manifestării se pot obține accesând site-ul: tcm.umftgm.ro.

 


Adaugati un comentariu


 

*