MedLife își consolidează poziția internă și vrea „să treacă granița”

22 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Liderul pieței de servicii medicale private din România a făcut noi achiziții în Craiova și Brașov, dar vrea să investească și 4-5 milioane de euro în Ungaria.

 

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România (simbol bursier M), a intrat „cu dreptul” în noul an. În cadrul politicii de consolidare a poziției pe piața medicală internă, compania anunțăachiziționarea unui nou pachet de 35% din grupul de firme SAMA din Craiova, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României. În felul acesta, MedLife va fi acționarul cu 90% din acțiunile grupului de firme din Oltenia (de la 55% pachetul inițial)”.

Potrivit unui comunicat al MedLife, Grupul SAMA are în componență trei clinici multidisiciplinare, incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare și mai multe puncte de recoltare în orașele Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălcești și Calafat.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici medicale din România, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est din punct de vedere al vânzărilor.

 

Tot în prima lună a acestui an, MedLife a achiziționat încă 3 procente din grupul PDR Brașov (Policlinica de Diagnostic Rapid), unul dintre cei mai importanți operatori privați de servicii medicale din România, la care deține la momentul actual 83% din acțiuni (de la 80% pachetul inițial).

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, odată cu achiziționarea grupului de firme PDR Braşov, care reunește în portofoliu un spital multidisciplinar, o maternitate, trei hyperclinici, un Centru de Pediatrie, șase centre medicale, patru laboratoare de analize medicale și o farmacie proprie. „Sub managementul MedLife, grupul PDR a ajuns in primele 10 cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania”, se subliniază în comunicat.

Începând cu 2009, MedLife a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale, echipa de management reușind să creeze și să gestioneze oportunități de creștere atât prin dezvoltarea organică cât și prin achiziții, găsind cele mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii companiei.

 

Mihai Marcu

Pachetele suplimentare de acțiuni ale grupurilor SAMA și PDR au fost dobândite de Medlife ca urmare a unui schimb cu pachete de acțiuni proprii MedLife, tranzacțiile efectuate pe simbolul bursier M fiind realizate în perioada 14-18 ianuarie, ca urmare a deciziei Consiliul de Administrație al Societății, din 8 octombrie 2018. „Decizia de a dobândi noi pachete de acțiuni din SAMA și PDR este o consecință a aprobării AGEA, din octombrie 2018, și, totodată, și un proces de consolidare în dezvoltarea business-ului. În cei 4 ani de când suntem prezenți pe piața din Craiova, respectiv 9 ani pe piața din Brașov, am continuat să investim, am crescut calitatea serviciilor și complexitatea actului medical, ambele orașe devenind centre de business importante pentru MedLife. În 2019 vom continua planul de business anunțat către investitori și acționari, urmând să ne consolidăm poziția la nivel national, atât prin achiziții, cât și prin proiecte de tip greenfield”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

 

Compania evaluează acum posibilitatea de a se extinde și în afara granițelor țării. Primul pas va fi făcut în Ungaria, unde  discuțiile pentru achiziţia unei companii medicale din această țară sunt avansate.

Potrivit lui Mihai Marcu, preşedinte executiv şi cel mai mare acţionar persoană fizică al companiei, este vorba despre o investiție de 4-5 milioane de euro într-o primă fază, iar tranzacţia ar însemna prima mutare în afara României a unei companii româneşti din sectorul medical privat.

Avem discuţii avansate cu o companie medicală de aici (din Ungaria – n.r.). Este posibil chiar în primul trimestru din acest an să se întâmple o tranzacţie “, spune Marcu.

MedLife are o capitalizare de 607 milioane de lei, iar pentru primele nouă luni din 2018 a raportat afaceri de 579 milioane lei la nivel de grup şi un profit de 12,7 milioane lei, în creştere cu 33% față de aceeași perioadă din 2017.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare „M”.

 


Adaugati un comentariu


 

*