Militarii buzoieni doneaza sange si se apropie de civili de Ziua Fortelor Terestre

1 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Generalul Ciuca isi felicita soldatii

Buzaul isi pastreaza inca locul doi ca numar de militari la nivel national, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste garnizoanele, si „detine” comanda tuturor trupelor in kaki dislocate de Romania in teatrele de operatiuni active ale Globului.

In plus, un tanar general, cum le place militarilor din Garnizoana Buzau sa-i spuna generalului Nicolae Ciuca, comandantul Diviziei a II-a Infanterie Getica, scolit si in celebra scoala militara americana, conduce de o perioada buna in stil modern si echilibrat destinul „baietilor nostri” de acasa si din zonele de conflict.

Despre armata din care si el face parte, generalul Ciuca spune ca este „o armata cu foarte multa speranta, cu un factor uman deosebit, care a facut tot ce i-a stat omeneste in putinta sa demonstreze ca nu este cu nimic mai prejos decat celelate structuri militare cu care lupta umar la umar, in teatrele de operatii”.

 

Pentru prima data insa, in ultimii 24 de ani, 23 aprilie va insemna cu adevarat Provocare, Respect, Recunoastere, Profesionalism cu ocazia Zilei Fortelor Terestre, patronul spiritual al acestei arme fiind Sf. Gheorghe, purtatorul de biruinta. Cu acest prilej, de la 1 aprilie, in garnizoanele din tara vor avea loc ceremoniii militare dedicate deopotriva inaintasilor care s-au jertfit pentru prezentul poporului roman, dar si al militarilor de acum.

Astfel, evenimentul de deschidere pe 1 aprilie, la Buzau este campania umanitara de donare de sange „Militarii buzoieni doneaza viata”. Intre 15 si 17 aprilie, militarii isi imbraca uniforma de sarbatoare si promoveaza profesia pe care odinioara si-o doreau toti baietii. Vor incerca sa ii convinga pe elevi sa se alature celei mai puternice forte, armata. Tot pentru prima data, militarii din Garnizoana Buzau ii provoaca, pe 18 si 19 aprilie, pe tineri sa participe intr-un proiect pilot pentru a trai „O zi de militar”.

 

Ziua Fortelor Terestre – 23 aprilie

Si mai semneaza ei, militarii, o premiera in luna aprilie: pe 20 aprilie, in comuna Beceni, opt ore de impadurire. Pentru ca toate institutiile devin eco si pledeaza pentru protejarea mediului, in 2013 si militarii SMFT fac acest lucru pentru ca vor sa creada intr-un „Buzau verde”.

Si daca am spus din start ca marcarea Zilei Fortelor Terestre inseamna in acest an apropierea de societate, atunci pe 21 aprilie, la cel mai mare complex comercial din Buzau, militarii isi duc de la ora 11 echipamentul, armamentul si tehnica intr-o expozitie. Si pentru ca sirul evenimentelor nu trebuie sa omita si indelungatele simpozioane, atunci pe 23 aprilie, la Divizia 2 Infanterie Getica va fi o astfel de dezbatere despre: „Provocare, Respect, Recunoastere, profesionalism”, iar ziua aniversara se termina la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, cu muzica militara si talente buzoieni.

Pentru prietenia pe care o arata civililor atunci cand situatia le impune acestora sa solicite ajutorul militarilor, de Ziua Fortelor Terestre, militarii din Garnizoana Buzau merita cordialul nostru La Multi Ani!


Categorii: Comunitate, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*