Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, așteptată la Buzău la primul workshop despre acreditarea unităților sanitare din ambulatoriu

8 martie 2018 | 0 comentarii |

Sub temaAmeliorarea calității vieții pacienților spitalizați – evaluare și perspective”, evenimentul va avea loc în data de 30 martie, în Amfiteatrul Facultății Controlul și Expertiza Produselor Alimentare a Universității Bioterra.  

 

În contextul în care evaluarea și acreditarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a fost extinsă de la nivelul spitalelor și la laboratoarele de analize medicale, cabinete medicale din ambulatoriul de specialitate, ale medicilor de familie, cabinetelor stomatologice și farmacii, Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale din Sănătate (AESMS), în parteneriat cu Spitalul Județean Buzău și Universitatea Bioterra organizează, la Buzău, un workshop în cadrul căruia participanții vor afla ce trebuie să știe pentru a îndeplini condițiile de acreditare. Managerii spitalelor și clinicilor medicale, reprezentanții instituțiilor din sănătate, medicii din toate specialitățile, farmaciștii sunt invitați la workshopul regional Ameliorarea calității vieții pacienților spitalizați – evaluare și perspective”.

Evenimentul va avea loc în data de 30 martie, în Amfiteatrul Facultății Controlul și Expertiza Produselor Alimentare din cadrul Universității Bioterra, Str. Hangarului, Nr. 8, sala A1, iar cei interesați se pot înscrie la Serviciul de Management al Calității în Sănătate al Spitalului Județean Buzău, sau online, accesînd formularul https://form.jotformeu.com/80243129891357 .

 

Cristina Anastasiu

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai ANMCS, ai Ministerului Sănătății, ai CNAS de la nivel central și local, iar între invitați se numără și președintele ANMCS Vasile Cepoi și ministrul Sănătății Sorina PinteaEste un eveniment regional, de educație și perfecționare în domeniul sănătății, iar pentru prima dată se va discuta, în cadrul unui modul distinct, despre acreditarea unităților sanitare din ambulatoriu (inclusiv medicina de familie), standarde de acreditare și necesitatea acreditării tuturor furnizorilor de servicii medicale aflați în contract cu CAS. Au confirmat deja participarea personalități ale principalelor instituții implicate și s-au înscris deja participanți din mai multe județe. Participanții, pe lângă faptul că vor avea ocazia să participe la workshop și să afle multe noutăți în domeniu, vor putea pune întrebări reprezentanților autorităților, la care li se va răspunde, fără excepție. Având în vedere că și taxa de participare este una extrem de accesibilă, sperăm să avem cât mai mulți participanți interesați de ceea ce trebuie să știe despre calitatea serviciilor medicale și acreditare”, a precizat, pentru SănătateaBuzoiană.ro, Cristina Anastasiu, unul dintre organizatorii evenimentului.

 

Medicii V. Ionită și M. Anastasiu

În cadrul primului modul al workshop-ului, reprezentanții ANMCS și alți invitați care au parcurs etapele de evaluare și acreditare vor dezbate, împreună cu participanții la eveniment, tema Standardele de acreditare, necesitatea acreditării tuturor furnizorilor de servicii medicale aflați în contract cu Casele de Asigurări de Sănătate.

În cadrul celui de-al doilea modul de lucru al evenimentului, dr. Marius Anastasiu (șef Secție Chirurgie Generală), dr. Victor Ioniță (șef Secție ATI), ec. Cristina Anastasiu – RMC (evaluator), dr. Simona Băjenaru – SMC, jurist Elena Constantin (evaluator), as. igienă SPIAAM Cristina Vidrașcu(evaluator) – reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Buzău vor supune discuțiilor interactive tema Tratamente inutile la sfârşitul vieţii în cazul pacienţilor oncologici.

Evaluarea calității vieții pacienților și autoevaluare va fi pusă în dezbatere de ec. Cipriana Mihăiescu Pintia – SNSPMPDS București, iar despre Evaluarea calității furnizorilor de servicii medicale de către pacienți cu sprijinul tehnologiei va oferi detalii și argumente dr. Horea Timiș – manager HBS Group, care are deja experiență în domeniu. Despre Sigurană, eficiență,performanță în domeniul medical va oferi exemple și explicații Ștefan Simion – reprezentant BB Braun.

 

Va fi o zi plină, iar după o pauză de cafea, dezbaterile vor continua cu tema „Norme și cerințe de Bună practică pentru asigurarea securității transfuzionale la nivelul spitalului”, prezentată de dr. Alina Mirela Dobrotă, Expert coordonator M.S. – hematologie, președinte Comisia de Transfuzii a MS, director Centrul Regional de Transfuzii sanguine Constanța.

Despre felul în care se realizează Supravegherea şi raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău  vor prezenta date, strategii și rezultate, medicul Carmen Scântei -medic epidemiolog, șef Compartiment Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile DSP Buzău, as. Igienă SPIAAM Cristina Vidrașcu – evaluator, ec. Cristina Anastasiu- RMC (evaluator), dr. Simona Băjenaru (SMC), cons. juridic Elena Constantin (evaluator ANMCS).

Președintele AESM Silviu Rusu (evaluator) va aduce în dezbatere Managementul riscurilor și îmbunătățirea performanțelor, iar Georgeta Truca și Maria Luiza Fulga -profesori Școala Postliceală Sanitară „Fundeni”, Alina Novac Miloiu – Grupul Medicover România și Silviu Rusu – președinte AESM vor  prezenta Managementul diagnosticului de Nursing în vederea aplicării procesului de Nursing.

G.D.P.R., suntem pregatiți pentru aplicarea Regulamentului european?va fi tema la dezbaterea căreia lector univ. dr. Raul Felix Hodoș îi va provoca pe participanții la evenimentul de la Buzău, iar Prevenirea escarelor – demers important in asigurarea calității vieții pacientului va fi tema lansată în dezbatere de lector univ. dr. Monica Marilena Țânțu, dr. Catalin lulciuc și ec. Daniela Toader.

 

Taxa de participare la workshop este de 150 lei pentru membrii AESM și 200 lei pentru cei care nu sunt membrii AESM și include participarea la lucrările Workshop- ului și Coffee break.

Participarea evaluatorilor de servicii de sănătate este creditată de către ANMCS cu 15 puncte de formare continuă (PFC), iar evaluatorii care susțin prezentări în cadrul evenimentului vor fi creditați suplimentar cu încă 10 (PFC).Totodată, în funcție de numărul de medici înscriși la eveniment sperăm ca și aceștia să primească creditare EMC, din partea Colegiului Medicilor din România.

Sunt invitați să participe directorii executivi DSP, directori – președinte CAS, manageri, medici, medici șefi de secție, directori financiari contabili, asistenți medicali, membrii SMC-RMC, alți specialiști din sistemul sanitar românesc.

Înscrieri și informații suplimentare se pot obține la Serviciul de Management al Calității în Sănătate al Spitalului Județean Buzău. Înscrierile se pot face și online, prin completarea formularului disponibil la adresa https://form.jotformeu.com/80243129891357 .

Persoane de contact: Cristina Anastasiu și Cristina Vidrașcu, tel: 0754-042.053.

 


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*