Moș Crăciun a ajuns la familiile nevoiașe din Buzău

24 decembrie 2020 | 0 comentarii |

A fost ajutat de echipajele de la UPU-SMURD, de polițiști și de reprezentanții Consiliului Județean Buzău.

 

Mai multe familii defavorizate din județul Buzău au parte de sărbători mai liniștite, datorită gesturilor altruiste făcute în această perioadă de oameni mărinimoși. Astfel, Moș Crăciun a ajuns zilele acestea și în casele buzoienilor cu posibilități materiale modeste, care nu își permit să cumpere cadouri copiilor în afară de lucrurile care țin de strictul necesar.

Angajații Consiliului Județean, împreună cu alți parteneri, și-au unit eforturile pentru a face o bucurie unei mame cu patru copii din Râmnicu Sărat. Aceștia l-au primit pe Moș Crăciun ceva mai devreme, și au primit de la el haine, dulciuri, dar și un calculator. După ce cadourile au ajuns la cei 4 copii, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a transmis un mesaj prin care îi îndeamnă și pe alți buzoieni să facă o faptă bună în această perioadă. „Mulțumesc tuturor colegilor pentru gestul lor și pentru că am reușit, în această perioadă dificilă, să readucem zâmbetul pe fețele celor 4 copii și să oferim o mână de ajutor mamei. Vă îndemn pe toți să oferim celor din jurul nostru sprijin și să nu fim indiferenți la nevoile lor, chiar dacă trebuie să respectăm toate măsurile de protecție”, a declarat acesta.

 

Totodată, Consiliul Județean a donat Centrului de Transfuzii un fotoliu de recoltare pentru aparatul de plasmafereză, destinat pacienților vindecați de Vovid-19, care vin la centru pentru a dona plasmă convalescentă. Cu această ocazie, directorul centrului, biologul Adriana Crăciun, a mulțumit pentru donația făcută și a adresat aceleași mulțumiri donatorilor care s-au prezentat până acum pentru a dona plasmă.

„Mulțumim Consiliului Județean Buzău pentru darul pe care ni l-a făcut, acum în prag de Sărbători! Un fotoliu de recoltare pentru aparatul de plasmafereza în care donatorii de plasmă convalescenta să se simtă confortabil pe timpul derulării procedurii de recoltare.In numele pacienților în stare gravă care vor beneficia de tratamentul cu plasmă hiperimuna, mulțumim tuturor celor peste 200 donatori si le urăm din inimă SĂRBĂTORI FERICITE!!!”, a transmis șefa Centrului de Transfuzie.

 

Și echipa secției UPU-SMURD a Spitalului Județean s-a mobilizat pentru a strânge cadouri, care au fost împărțite mai multor familii nevoiașe din localități izolate ale comunei Bisoca. Astfel, medicii și asistenții de la Urgențe, în frunte cu șeful secției, medicul Adrian Zoican, au preluat sarcinile lui Moș Crăciun și au adus bucurie în cătunele uitate de lume.

Moș Crăciun a delegat echipa UPU SMURD BUZĂU sa aducă un zâmbet pe buzele unor suflete tinere, adulte sau de vârstă înaintată, oameni veseli, simpli, cu posibilități reduse din comunitatea Buzoiană Bisoca, cu satele aferente. Toate persoanele cu care am interacționat astăzi au avut parte de o surpriză plăcută, acum, înainte de sărbători, iar fiecare pachet distribuit a avut ca și răspuns o lacrimă și un zâmbet. Mulțumim tuturor celor care au contribuit, fiecare într-o anumita măsură. Orice sprijin a fost bine venit, iar munca în echipă ne-a ajutat să terminăm cu bine ce am avut în plan. Colectivul UPU-SMURD BUZĂU vă urează tuturor un Crăciun fericit alături de cei dragi, multa sănătate, fericire și iubire”, a transmis dr. Adrian Zoican.

 

Ca în fiecare an, în preajma Crăciunului, și poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău s-au gândit să le aducă celor mai puțin norocoși zâmbete pe chipuri şi bucuria în suflet, oferindu-le daruri.

În baza unui plan de acţiune bine stabilit, au fost constituite echipe formate din poliţişti de la mai multe formaţiuni care, au descins în casele a peste 30 de familii din judeţ, cu mulţi copii şi posibilităţi materiale reduse aducându-le un strop de bucurie în preaja Crăciunului. Cele 68 de pachete cu produse alimentare tradiționale, dulciuri de sezon şi jucării au fost achiziţionate din contribuţiile băneşti ale poliţiştilor, care spun că au avut, astfel, cea mai nobilă misiune în prag de sărbători.

Nu în ultimul rând, cadouri au primit și copiii și adulții aflați în centrele rezidențiale de pe raza județului Buzău, Consiliul Județean Buzău îngrijindu-se ca toți aceștia să simtă că este Crăciun și Anul Nou, chiar dacă nu au parte de căldura unei familii, așa cum ar fi fost cel mai bine.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*