Moș Crăciun aduce noi doctori la SJU Buzău

6 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Iar la începul anului viitor se va deschide, în sfârșit, și Centrul Medical Multifuncțional de la Pârscov. Primele examene pentru medici vor avea loc în zilele următoare.

 

Până la sfârșitul anului, Spitalul Județean de Urgență Buzău va mai organiza două examene pentru angajarea a doi medici care s-au înscris anterior pe posturile pe care unitatea medicală le-a scos la concurs. Deși oferta a fost una generoasă, incluzând 17 posturi de medici, la finalul perioadei de înscriere nu își depuseseră dosarele decât patru candidați, fiecare dintre aceștia urmând să concureze singur pe postul pentru care a optat.

Înainte de a deveni, oficial, angajați ai SJU Buzău, cei patru medici trebuie să susțină examenele de încadrare pe post, iar până în prezent au fost stabilite datele a trei dintre cele patru concursuri de angajare.

Primul concurs anunțat este cel pentru ocuparea postului de medic infecționist în cadrul secției de Boli Infecțioase, pentru care s-a înscris medicul Zonda Laszlo Iulian. Conform programării, acesta va susține examenul pe data de 8 ianuarie 2018, la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș, din Capitală, concurând singur pe post.

 

Ieri, unitatea medicală a anunțat datele altor două examene, care vor avea loc mai devreme decât cel pentru postul de medic infecționist, urmând a fi organizate până la sfârșitul anului.

Primul este examenul pentru ocuparea unui post de medic specializat în medicină internă, care va avea loc pe data de 15 decembrie, începând cu ora 10.00. Concursul va avea loc la sediul SJU Buzău, iar singurul candidat înscris este medicul rezident în anul V Irina Daniela Diță, care a optat pentru un loc de muncă în cadrul spitalului buzoian.

Tot până la sfârșitul anului, pe data de 21 decembrie, va fi organizat și examenul pentru ocuparea postului de medic cardiolog, în cadrul secției de Cardiologie a SJU Buzău. Concursul va avea loc începând cu ora 12.30, la sediul SJU Buzău, iar singurul candidat înscris este medicul Ahmed Sheh Mhmod Muhamad Ze.

Astfel, până la sfârșitul anului, cei doi medici vor deveni angajați cu acte în regulă ai SJU Buzău, întrucât nu există vreo îndoială că aceștia sunt suficient de pregătiți pentru a promova concursurile de angajare, mai ales că este suficient să obțină punctajul minim pentru a fi declarați admiși, neavând contracandidați.

 

Claudiu Damian, manager SJUBZ

O altă veste bună pentru sănătatea buzoienilor este și deschiderea, în prima lună a anului viitor, a Centrului de Sănătate Multifuncțional Pârscov, care va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Judeteande Urgență.

Potrivit managerului SJU Buzău, Claudiu Damian, Centrul „va funcționa, pentru început, cu un medic titular și cu alți medici care profesează pe secțiile unității medicale, dar care s-au oferit să acopere, cu fracțiuni de normă, și programul de ambulatoriu de la Pârscov. Prima noastră intenție a fost să cooptăm medicii care au luicrat în fostul Spital Pârscov și care cunosc în mare parte populația din zonă și patologia cu care oamenii de pe Valea Buzăului se confruntă. Doamna dr. Eugenia Mazâlu, care s-a înscris la concursul pentru postul de obsetetrică-ginecologie și care va fi titular, va asigura program integral de 8 ore. Pentru cabinetul de Pediatrie avem promisiunea domnului dr. Adrian Dima, pentru Chirurgie avem doi medici din spital care au promis că vor asigura și serviciile de mică chirurgie la Pârscov cu jumătate de normă, până găsim pe cineva care să preia cabinetul cu normă întreagă, există speranșe și pentru un medic ORL. Mai greu va fi pentru Medicină Internă, unde și spitalul are deficit de specialiști, însă sperăm ca și pentru acest domeniu să găsim o soluție”, a explicat Damian, menționând că urmează să fie organizat concurs și pentru completarea personalului auxiliar care mai este necesar, astfel încât noul Centru Multifuncțional să înceapă să funcționeze.

 

La Pârscov, până în 2011 a funcționat un spital comunal pentru pacienți cu afecțiuni cronice și boli paliative, având și căteva cabinete medicale de ambulatoriu. Odată cu desființarea a sute de spitale din țară, Guvernul Boc a decis și desființarea acestui spital, odată cu cel din Vintilă-Vodă și Pătârlagele. Dacă la Vintilă-Vodă și la Pătârlagele a existat șansa privatizării, la Pârscov, o tentativă similară s-a dovedit un eșec.  Consiliul Județean Buzău s-a angajat, însă, să repună în uncțiune și unitatea medicală de la Pârscov, iar în urmă cu mai bine de doi ani au fost demarate lucrările de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare, după ce s-a decis transformarea fostului spital în Centru Multifuncțional de Sănătate, care va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Judeșean de Urgență. Lucrările au fost finalizate de mai bine de o jumătate de an, dar centrul a rămas închis din lipsă de medici. Se pare că acum s-au găsit, în sfârșit, soluții, iar la începutul anului viitor, activitatea medicală va fi asigurată și la Pârscov.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*