Nou proiect de terapie prin dans, propus de Clubul Imperial

5 iulie 2014 | 0 comentarii |

Proiectul presupune o calatorie dinamica prin istoria dansului, de la inceputuri pana in prezent.

 

Vechiul dans al Dragaicei

Vechiul dans al Dragaicei

Pe langa calitatea actului artistic, dansul este, ca orice alta forma de miscare, un exercitiu util pentru mentinerea sanatatii fizice si al echilibrului psihic. Un promotor al acestei forme de terapie prin dans este si clubul de dans Imperial, care, recent, a desfasurat un nou proiect.

Astfel, zilele trecute, s-a  desfasurat la Iasi proiectul „Dansul intre trecut si prezent, traditional si modern” proiect implementat de Asociatia Clubul de Dans Imperial si cofinantat cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi.

Arta dansului, de la aparitie pana in zilele noatre, a fost  prezentata in sala de festivitati a Casei Armatei din Iasi, iubitorilor de dans, de catre multiplii campioni mondiali atat la amatori cat si la profesionisti, Benedetto Ferrugia si Claudia Kohler. Evenimentul a strans laolalta participanti din intreaga tara si din Republica Moldova, iubitori ai dansului si perechi de copii si tineri ce fac parte din lotul national de dans al Romaniei.

 

Benedetto Ferrugia si Claudia Kohler

Benedetto Ferrugia si Claudia Kohler

Clubul de Dans Imperial organizeaza, periodic, proiecte si schimburi de experienta cu dansatori, tehnicieni si profesori de renume mondial, pentru a consolida si imbunatati cunostiintele celor interesati de domeniul dansului. „Atat colaborarea fructuoasa pe care coregrafa clubului Imperial, Georgiana Ciutoiu a avut-o cu Opera Nationala din Iasi pentru piesa La Traviata, cat si rezultatele si aprecierile dansatorilor la cele mai importante evenimente de dans din lume, sunt o confirmare a muncii si efortului depus de intreaga echipa a clubului”, a declarat presedintele Asociatiei Club de Dans Imperial.

Dansul combina in modul cel mai frumos si emotionant miscarea cu muzica, arta cu comunicarea, aducand bunadispozitie si sanatate. Dansul exista in fiecare om, manifestandu-se inca din cele mai vechi timpuri, luand nastere ca mod de expresie al sentimentelor, emotiilor, evenimentelor sociale, fenomene ale naturii sau pur si simplu ca incantatii. Multiplele transformari ale dansului sunt in stransa legatura cu transformarile comunitatilor in care acesta se manifesta, de la dansurile „pure”, tribale, la transformari care urca dansul pe culmile educatiei, cum este baletul spre exemplu, dansul sportiv si asa mai departe. Astazi este acceptat faptul ca dansul nu joaca doar rol de arta sau educatie, ci si de terapie.

 


Categorii: Mind & Spirit, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*