Noua maternitate din Buzau, deschisa „pana la sfarsitul primaverii”

Aceasta este ultima promisiune facuta de presedintele Consiliului Judetean, in aceasta dimineata, cand a precizat ca desi nu poate da o data anume, cu siguranta se va intampla pana la 1 iunie.

 

maternitateAstazi a avut loc o noua sedinta extraordinara a Consiliului Judetean (CJ) Buzau, ce a avut pe ordinea de zi cinci proiecte de hotarari, toate fiind adoptate cu unanimitate de voturi de consilierii prezenti.

La finalul sedintei, presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, a precizat ca nu are noutati de comunicat in privinta noii maternitati care urmeaza a fi deschisa in perioada urmatoare, dar a reamintit ca au fost finalizate toate procedurile de licitatie, iar toata aparatura si materialele necesare sunt achizitionate. O parte dintre dispozitivele medicale si aparatura necesara au ajuns deja la Buzau, restul urmand a fi trimise zilele urmatoare de catre furnizori, pentru ca apoi sa fie instalate in sediul noii maternitati.  Emanoil Neagu a reamintit ca totul tine in prezent de timpul necesar instalarii noilor dispozitive si instruirii personalului medical. Nu va pot preciza un termen precis, pentru ca acum totul depinde de durata montarii materialelor, a instalarii echipamentelor care sunt destul de complexe si de timpul necesar instruirii personalului de la maternitate, care nu a mai lucrat cu astfel de aparate, dar pot spune ca pana la sfarsitul acestei primaveri, maternitatea va fi deschisa”, a declarat la finalul sedintei, presedintele CJ.

 

greva 3Consilierii au aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind operarea unor modificari in statul de functii al Spitalului Judetean. Astfel, trei posturi de medici rezidenti de la Cabinetul de diabet, nutritie si boli  nutritionale, ATI si Neurologie se vor transforma in posturi de medici specialisti, dat fiind ca titularii lor au terminat perioada de rezidentiat, in timp ce alte trei posturi de medici specialisti s-au transformat in posturi de medici primari, dupa ce titularii au promovat examenul de primariat. In acest din urma caz, cele trei posturi modificate sunt la sectile de Chirurgie Infantila, O.R.L. si T.B.C. De asemenea, alte sapte posturi de asistenti medicali se transforma in posturi pentru asistenti medicali principali, la sectiile Ortopedie, Boli infectioase, Oncologie, Neonatologie, Cabinetul de Chirurgie din Ambulator si UPU-SMURD. Totodata, un post de psiholog specialist se transforma, conform hotararii adoptate azi, in post de  psiholog principal. Cu alte cuvinte, Spitalul Judetean va avea de acum inainte mai multi specialisti cu pregatire superioara si va plati salarii mai mari, ceea ce presupune, pe cale de consecinta, servicii medicale de o mai buna calitate.

 Comentarii (18)

 1. Georgiana Andrei Iamandi spune:

  Primavara carui an?

 2. Madalina Nistor Radu spune:

  Minciuni!! Nu mai credem nimic pana nu vedem!!

 3. Maria Spinu Duca spune:

  Doamne, ajuta! Merita si femeile din Buzau o maternitate moderna, cu aparatura noua si performanta. Numai de n-ar fi amagiri ca si pana acum.

 4. Raluca Sandru spune:

  Oare voi naste in noua maternitate?

 5. Pislaru Aurica spune:

  Se apropie campania electorala, au cusut panglica taiata acum 4 ani s-o mai taie odata acum… e pentru fraieri… or s-o coasa iar

 6. Tudora Bucataru spune:

  Sa fie adevarat ce spuneti.

 7. Georgiana Manucu spune:

  Sa fie de bun augur. Chiar era nevoie de așa ceva in Buzau.

 8. Ioana Botea spune:

  Am o intrebare: sfarsitul carei primaveri pentru ca trebuia sa fie gata de acum 2 ani???

Adaugati un comentariu


 

*