Noua maternitate din Buzau, pretext de „intepaturi” preelectorale

In contextul in care conducerea Consiliului Judetean a anuntat ca a mai ramas putin timp pana la deschiderea unitatii, reprezentantii PNL sustin ca aceasta va necesita costuri prea mari, raportate la numarul de nasteri care vor avea loc aici.

 

maternitate (1)Inaugurata „de forma” in urma cu 4 ani, in scop electoral, de catre fostul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, noua maternitate din Buzau urmeaza sa fie data in folosinta in perioada imediat urmatoare. Intamplator sau nu, evenimentul se va petrece tot in an electoral, inainte ca buzoienii sa mearga la vot pentru a-i alege ce cei care vor conduce in continuare destinele judetului.

In aceste conditii, era inevitabil ca subiectul sa nu fie speculat de actorii scenei politice locale si exploatat in scop electoral, desi cu totii sunt la fel de vinovati ca buzoienii nu au, nici dupa atatia ani, o unitate medicala civilizata unde sa li se nasca pruncii.

Asa ca, in timp ce reprezentantii PSD, partid care detine presedintia Consiliului Judetean, se pot lauda inainte de alegeri ca lor li se datoreaza deschiderea noii maternitati, adversarii lor din PNL au gasit un pretext penru a contesta aceasta reralizare, incercand sa demonstreze buzoienilor ca noua maternitate va inghiti inutil fonduri importante din bugetul local. O astfel de ipoteza a fost lansata de Ioan Caton Mateesescu, primul candidat al PNL pe lista consilierilor judeteni, pentru alegerile din iunie.

 

maternitate (3)Mateesescu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca sediul noii maternitati a fost astfel gandit si proiectat pentru a deservi un numar mare de paciente, atat din judetul Buzau cat si din judetele invecinate. Totodata, fluxul medical al unitatii ce urmeaza a fi deschisa a fost astfel proiectat incat sa nu permita functionarea partiala a maternitatii, aceasta trebuind sa functioneze la parametri maximi chiar si atunci cand numarul de paciente este foarte redus. Facand o raportare la trendul demografic din judet, dar si anticipand interesul scazut al pacientelor din judetele limitofe pentru maternitatea buzoiana, candidatul liberal a declarat ca deschiderea noii unitati medicale va insemna o cheltuiala in plus din bugetul local, care nu se va justifica. Costurile necesare functionarii noii maternitati vor fi foarte mari, raportate la numarul de paciente care vor naste aici, iar autoritatile nu vor putea face nimic, intrucat spitalul nu va putea functiona la jumatate sau un sfert din capacitate, este opinia candidatului liberal, care a incercat astfel sa sugereze ca deschiderea noii maternitati nu este o realizare, asa cum o prezinta conducerea PSD-ista a Consiliului Judetean, ci mai degraba o sursa de risipa de bani publici.

 

maternitate (2)La scurt timp dupa ce aceste afirmatii au fost facute publice, a venit si raspunsul presedintelui Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu„PNL prefera sa stea pe margine si sa comenteze in legatura cu subiectul deschiderii maternitatii, fara sa faca nimic concret. Timp de patru ani, PNL a avut reprezentanti in Consiliul Judetean. A detinut unul dintre portofoliile de vicepresedinte.  Acum, ca in sfarsit maternitatea se va deschide, iarasi nu este bine. Ar trebui sa le spuna acest lucru si familiilor care asteapta un copil. Il invit pe domnul Mateesescu sa viziteze noua maternitate, sa vada ritmul in care se lucreaza, ca pe viitor sa vorbeasca in cunostinta de cauza. Asa cum am mai declarat, licitatia pentru achizitionarea de aparatura si mobilier s-a finalizat, produsele au inceput sa soseasca si deja sunt in curs de montare si instalare”, sustine Neagu, intr-un comunicat remis in urma cu putin timp.

Conform promisiunilor facute de presedintele Consiliului Judetean, noua maternitate urmeaza a fi deschisa pana la sfarsitul lunii mai.

 Comentarii (1)

  1. Ana Maria Coman spune:

    Si uite asa o sa treaca si alegerile astea si noi tot cu promisiunea deschiderii o sa ramanem.Cum naiba au facut ei calculul ca nu va fuctiona la capacitate maxima?
    Domnilor RAHATI din Consiliul judetean, va anunt ca vor veni mamici si din Braila la noi daca vom avea o maternitate bine dotata, curata si cu personal fara buzunare la halate.
    Deci, nu mai faceti voi calcule din astea pe care nici voi nu le intelegeti!

Adaugati un comentariu


 

*