Noutatile terapeuticii si farmacologiei

12 iunie 2012 | 0 comentarii |

Zilele acestea are loc, intr-o atmosfera elitista, a XIII-a editie a Congresului International al Societatii Romane de Farmacologie, Terapeutica si Toxicologie Clinica, ale carei lucrari sunt prezentate in perioada 11 – 14 iunie, la Poiana Brasov.

Manifestarea este considerata un „regal” stiintific de talie internationala, la care participa aproximativ 100 de oameni de stiinta din domeniul bio-medical din Romania si 30 de somitati ale cercetarii farmacologice din Anglia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Norvegia, Serbia, Japonia, Israel si America de Nord.

Potrivit presedintelui SRFTTC, acad. Prof. dr. Victor Voicu, comunicarile inscrise pe agenda Congresului acopera studii si cercetari de ultima ora din domeniul terapeuticii, farmacologiei experimentale si clinice, toxicologiei, nanotehnologiei, farmacocineticii si biofarmaceuticii, iar in primele trei zile vor conferentia preponderent invitatii straini. Cea de-a patra zi este destinata exclusiv prezentarii studiilor realizate de oamenii de stiinta romani.

 

Workshop in premiera

 

Studiile aduc in prim-plan, printre altele, probleme de actualitate legate de tratamentul intoxicatiilor, de utilizarea nanotehnologiei in diagnosticul si tratamentul cancerului, efectele consumului de etnobotanice la tineri, medicamente si toxice pe baza de plante, antidoturi administrate in intoxicatiile cu arme chimice.

In premiera, congresul din acest an include un workshop organizat de SRFTTC in colaborare cu Federatia Internationala Farmaceutica, dedicat metodologiilor de cedare (dizolvarea formei farmaceutice in tubul digestiv) a medicamentelor in vitro.

Temele abordate vizeaza atat lumea medicala, cat si industria farmaceutica, prezentand ultimele noutati in materie de biotestare, dozaj, bioechivalenta si asigurare a calitatii pentru produsele farmaceutice.

 

Forum Pharma

 

Tot in aceste zile, la Constanta, Pharma Business Solutions organizeaza, sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania, o noua editie a conferintei Pharma Forum care va avea loc in perioada 12-13 iunie.

Discutiile Pharma Forum sunt concentrate in jurul unor teme de importanta majora pentru sistemul farmaceutic romanesc: „Farmacia zilelor noastre”, „Valorificarea resurselor marine in scop terapeutic”, „Mituri si realitati despre piata farmaceutica”, „Farmacia comunitara intre etic si comercial”, „Managementul rasului – Rasul o problema de sanatate”, „Cum afecteaza reforma in sanatate farmacia”, „Mecanisme de management in farmacia afectata de criza”, „Actualitati in fotoprotectia pielii”, „Medicamentul homeopatic in farmacopeele europene”.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*