O asistentă de la DSP Suceava, suspectată de vaccinarea fictivă a unui coleg care a murit de Covid-19

19 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

La nivelul instituției a fost demarată o anchetă administrativă, totodată fiind făcute sesizări la Poliție și la Ministerul Sănătății.

 

În ultima perioadă, județul Suceava este intens dat ca exemplu de adepții mișcării anti-vacciniste, care țin să evidențieze faptul că este vorba de un județ cu o rată de vaccinare foarte mică și totodată cu o incidență a cazurilor de Covid-19 mai scăzută decât în restul țării. Mai mult de atât, decesul unui angajat din cadrul DSP Suceava care a murit în urma infecției cu SARS-Cov-2, deși figura ca vaccinat cu schema completă, este dat ca exemplu pe toate canalele posibile ca dovadă că vaccinul nu este eficient și chiar grăbește moartea.

Ca și celelalte aberații care inundă spațiul public din zona anti-vaccinistă, și această teorie pare că va fi spulberată, existând suspiciuni întemeiate că respectivul angajat ar fi fost vaccinat doar „pe hârtie”, cu largul concurs al unei colege asistente din cadrul aceleiași instituții.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a ajuns în spital la începutul acestei luni cu o formă destul de severă de Covid-19, asta după ce se pare că a încercat să se trateze singur, timp de o săptămână. Infecția a generat mai multe complicații care au dus în cele din urmă la deces, deși pacientul figura ca vaccinat cu schema completă în perioada mai-iunie.

 

În plus, pacientul nu avea alte comorbidități, iar decesul său a ridicat suspiciuni în rândul medicilor, care au avut serioase îndoieli în privința faptului că aceste ar fi fost într-adevăr vaccinat. Întâmplător, acesta avea ca sarcină în cadrul DSP Suceava introducerea în sistem a datelor despre persoanele vaccinate, operațiune pe care  o realiza împreună cu o colegă asistentă. Cazul a ridicat suspiciuni și în cadrul instituției, care a demarat o anchetă administrativă, în urma căreia au apărut indicii clare că  fostul angajat decedat în urmă cu câteva zile era vaccinat doar „pe hârtie” cu ajutorul colegei sale. Asistenta a declarat că a înregistrat datele bărbatului în Registrul Național de Evidență a Vaccinării, fără a avea vreo dovadă că acesta se vaccinare într-adevăr. Se pare că în mod similar a procedat și în cazul său, înregistrându-se în registru cu schema completă, deși nu era vaccinată.

 

Ca o primă măsură, conducerea DSP Suceava i-a interzis asistentei accesul la registrul electronic național. Totodată, instituția a făcut o sesizare în acest sens la Poliție, care a demarat la rândul său o anchetă, iar incidentul a fost raportat și oficialilor din Ministerul Sănătății.

Între timp, ieri a fost depășit și pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă la nivel național, însă ținând cont de cazurile tot mai numeroase de vaccinare fictivă care ies la iveală, este firesc să ne întrebăm câte din aceste persoane sunt imunizate într-adevăr și câte și-au făcut vaccinul „pe hârtie” sau „la chiuvetă”.

În acest context comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, aflat zilele acestea într-o vizită în România, a criticat destul de dur autoritățile pentru rata scăzută de imunizare și pentru lipsa măsurilor concrete care să impulsioneze vaccinarea, sugerând că România „trage în jos” Uniunea Europeană în eforturile sale de a învinge pandemia. Declarațiile au fost făcute de comisarul european în calitatea sa de responsabil cu achiziția vaccinurilor anti-Covid pentru țările din UE.

 


Adaugati un comentariu


 

*