O nouă donație de la Consiliul Județean Buzău, pentru Spitalul Raional Soroca

27 februarie 2018 | 0 comentarii |

Decizia a fost aprobată astăzi, când consilierii județeni au votat și demararea unei campanii de donații în beneficiul celorlalte instituții publice și al locuitorilor din Raionul Soroca.

 

În această dimineață, Consiliul Județean Buzău s-a întrunit într-o sedință extraordinară, care a avut pe ordinea de zi doar trei proiecte de hotărâri, toate fiind aprobate în urma votului în plen.

Unul dintre proiectele adoptate se referă la o vizită pe care o delegație a Consiliului Județean o va efectua în ultima decadă a lunii viitoare în Raionul Soroca, autoritățile județene răspunzând astfel unei invitații primite din partea administrației raionale din Republica Moldova. Invitația vine din partea celor din Soroca după vizita pe care au efectuat-o în luna noiembrie a anului trecut la Buzău. Cu ocazia respectivă, a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean, la care au participat și reprezentanții autorităților din Soroca și tot atunci au fost semnate acordurile de înfrățire între 12 comune din județul Buzău și alte 12 localități de peste Prut.

O ședință similară va avea lc spre sfârșitul lunii viitoare la Soroca, în perioada următoare urmând a fi stabilită componența delegației din partea administrației județene buzoiene care va da curs invitației omologilor din Soroca.

 

Tot în perioada următoare, posibil chiar odată cu vizita delegației oficiale a buzoienilor, la Soroca va ajunge un transport de materiale de construcții necesare reabilitării spitalului raional din țara vecină. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de azi, de către președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care a precizat că „astfel, autoritățile locale și oamenii de afaceri din Buzău continuă să se implice în îmbunătățirea serviciilor de sănătate oferite de principalul spital din raionul Soroca. După donația de aparatură făcută la începutul lunii octombrie a anului trecut, împreună cu Spitalul Județean de Urgență, Consiliul Județean a inițiat o nouă campanie de strângere de fonduri în vederea achizitionării de materiale de construcții necesare reabilitării spitalului din Soroca. Mai mulți oameni de afaceri din Buzău și agenți economici au dat curs acestei inițiative”, a explicat președintele Petre Emanoil Neagu, precizând că s-au strâns din donații circa 8.000 de euro.

 

Cu acești bani au fost achizitionate materiale de construcții care vor fi trimise către spitalul din Soroca, iar cheltuielile de transport vor fi suportate de Consiliul Județean. Materialele de construcții vor pleca spre Soroca în perioada următoare, președintele Neagu precizând că acestea trebuie să ajungă până în data de 27 martie, când se vor sărbători 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, eveniment ce va fi marcat și la Buzău.

Tot în ședința de azi, a fost aprobată demararea unei noi campanii de donații pe termen nelimitat, de această dată, beneficiarii fiind instutuțiile publice din Soroca și locuitorii acestui raion. Denumită „Comunitatea județeană buzoiană mereu alaturi de comunitatea Raionului Soroca”, această campanie va fi coordonată de Consiliul Județean și se adresează în special persoanelor juridice – agenți economici și organizații neguvernamentale – care doresc să doneze bunuri sau bani în sprijinul instituțiilor și al locuitorilor din Soroca. Bunurile donate vor fi trimise la Soroca tot pe cheltuiala Consiliului Județean, iar cei care doresc să contribuie în cadrul acestei campanii sunt așteptați să notifice instituția în acest sens.

Până acum, autoritățile județene au făcut o donație de cărți pentru școlile din Soroca și o donație de aparatură medicală pentru spitalul raional, la care se vor adăuga donația de materiale de construcții pentru aceeași unitate medicală și alte donații rezultate în urma campaniei demarate azi.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*