O noua investitie in dotarea cu aparatura a Spitalului Grigore Alexandrescu

15 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

Valoarea investitiei depaseste 100.000 de euro, suma fiind oferita de Fundatia Vodafone.

 

Spitalul Grigore Alexandrescu

Spitalul Grigore Alexandrescu

Cel mai mare spital de copii, din tara beneficiaza, incepand din aceasta saptamana, de o noua investitie importanta facuta in aparatura moderna, atat de necesara pentru salvarea vietii miilor de pacienti care ajung anual in grija medicilor de aici. Este vorba de Spitalul Grigore Alexandrescu, ale carui sectii au fost dotate recent cu aparatura noua in valoare de peste 100.000 de euro, suma venita din partea Fundatiei Vodafone, una dintre organizatiile care se implica frecvant in proiectele pe sanatate, in special in cele ce vizeaza dotarea sectiilor de nou-nascuti. Aparatura achizitionata prin contributia fundatiei a intrat in dotarea Departamentului de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Cardiologie al Sectiei Pediatrie II din cadrul spitalului bucurestean, fiind vorba de dispozitive de care medicii de aici aveau neaparata nevoie.

 

Dr. Dan Mircea Enescu- mSpitalul  Grigore AlexandrescuPeste jumatate din suma totala, respectiv 53.000 de euro, au fost investiti in Departamentul de Terapie Intensiva Nou Nascuti, care a fost dotat cu un aparat de ventilatie mecanica nou nascuti, o masa de reanimare pentru nou nascuti, patru monitoare pentru functii vitale, sase injectomate, doua pompe de perfuzie, dar si cu o trusa laringoscop si patru aparate pentru aerosoli. Astfel, peste 200 de pacienti prematuri sau nou-nascuti cu afectiuni chirurgicale acute, malformatii complexe, infectii sistemice severe sau insuficiente multiple de organe vor putea beneficia, anual, de noile echipamente.

De asemenea, s-au mai investit 50.000 de euro in dotarea Compartimentului de Cardiologie, sectia Pediatrie II, cu un ecocardiograf  nou si performant, care inlocuieste echipamentul anterior, aflat  in uz inca din anul 1997. Astfel, posibilitatile de diagnostic si tratament se imbunatatesc, iar noul echipament ajuta specialistii in cardiologie pediatrica in activitatile zilnice.

 

Angela Galeta

Angela Galeta

Referindu-se la aceasta noua investitie facuta pentru dotarea spitalului de copii, Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone, a declarat ca „ne dorim in permanenta sa oferim conditii din ce in ce mai bune pentru nou-nascuti, iar prin sprijinirea departamentului de terapie intensiva din cadrul spitalului Grigore Alexandrescu ajutam la imbunatatirea actului medical si, implicit, la reducerea mortalitatii neonatale, prin asigurarea unui standard ridicat de tratament si ingrijiri specifice”. Mai mult, aceasta a aratat ca in ultima perioada, pentru a se putea desfasura in bune conditii actul medical, compartimentul de cardiologie a fost dotat cu un nou si performant ecocardiograf, care ofera de acum conditii imbunatatite de lucru specialistilor in cardiologia pediatrica”.

Anual, peste 6.000 de pacienti internati in Ambulatoriu (pentru o zi) sau in Urgenta, inclusiv de tip neonatal, vor putea beneficia de noile echipamente.

 

spital de copii grigore alexandrescuSpitalul Clinic de Urgenţa pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Anual sunt realizate peste 200.000 de consultatii, sunt internati peste 30.000 de copii cu varste intre o zi şi 18 ani, iar peste 60 la suta dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale. Unitatea medicala face parte din Complexul de Spitale de Urgenţa din Bucuresti – sase in total, dintre care doua pentru copii – si asigura urgentele pentru peste 1.200.000 de copii din toata tara. Serviciile ambulatorii sunt asigurate atat prin intermediul cabinetelor şi camerelor de garda ale spitalului, cat si prin intermediul Policlinicii Dorobanti. Serviciile medicale sunt asigurate de o echipa ce reuneste peste 1.000 de angajati, dintre care peste 130 sunt medici cu specializare in toate ramurile medicale de baza precum pediatrie, chirurgie generala, chirurgie plastica, ortopedie, medicina de urgenta, anestezie si terapie intensiva, epidemiologie, servicii paraclinice etc.

 


Adaugati un comentariu


 

*