Of, inimioară…

18 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Inima, supranumită „al doilea creier al omului, poate fi punctul de plecare pentru schimbări fundamentale în valorificarea potenţialului uman de a deveni mai empatici, mai inteligenţi, de a lua decizii în acord cu dorinţele şi voinţa noastră, pentru a ne (re)descoperi genialitatea cu care ne-a înzestrat natura.

Iată câteva particularități pe care poate nu le știai despre inimă:

 

  1. Inima femeilor bate mai repede.Mai multe studii în domeniu relevă faptul că inima femeilor bate de aproximativ 78 de ori pe minut, în timp ce inima bărbaților ajunge cam de 70 de bătăi pe minut.
  2. Inima femeii este mai ușoară. Ea cântăreşte în jur de 230 grame, pe când a unui bărbat are cam 280 grame. Pentru o bună funcţionare a inimii este nevoie ca organismul să aibă un nivel normal de vitamina D și de acizi omega-3.
  3. Atacul de cord se resimte diferit. Spre deosebire de bărbați, femeile nu resimt dureri în zona pieptului în timpul unui atac miocardic. Durerile apar în zona umărului stâng. Cele mai multe atacuri de cord au loc între orele 08.00 şi 09.00 dimineaţa, iar cea mai riscantă zi a săptămânii este lunea. În fiecare zi, în lume mor aproximativ 2.700 de oameni din cauza bolilor de inimă.
  4. Pulsul se poate modifica în funcție de muzica pe care o asculți. Spre exemplu, o melodie relaxantă îl încetinește, iar una care invită la dans energic îl accelerează. Dintre toate curiozitatile despre inimă, aceasta poate fi testată cel mai ușor.
  5. Cuplurile îndrăgostite își pot sincroniza bătăile inimii.Cercetările au demonstrat că un barbat și o femeie care se iubesc își pot sincroniza bătăile inimii dacă se uită unul în ochii celuilalt, timp de trei minute.
  6. Inima este mușchiul cu cea mai mare activitate fizică. Nu mușchii membrelor superioare ori inferioare sunt cei care lucrează intens de-a lungul vieții, ci inima. Aceasta, pentru că ea „se antrenează” lucrând chiar și atunci când dormi. Ea produce zilnic energia necesară deplasării unui camion pe o distanță de 32 de kilometri. Într-o viață, energia produsă de inimă poate fi egală cu cea necesară parcurgerii unui drum până la lună și înapoi.
  7. Primele bătăi ale inimii apar la patru săptămâni de la fecundarea ovulului. Acesta este unul dintre cele mai emoționante momente pentru părinți. Deși nu sunt atât de puternice încât să poată fi auzite fără a fi amplificate de ecograf, bătăile inimii pot fi observate la acest aparat. Inima unui făt bate de două ori mai repede decât cea a unui adult.
  8. Inima continuă să bată și după ce este scoasă din piept. Deoarece are propriul impuls electric, inima continuă să bată, pentru scurt timp, şi după ce este separată de corpul în care a funcţionat. Atâta timp cât mai are o doză de oxigen, inima continuă să bată, contractându-se sub acțiunea impulsului electric.
  9. Inima pompează sânge în toate celulele corpului, în mai puțin de un minut. Pe parcursul unei zile se poate ajunge la 100.000 de bătăi, pompându-se sânge prin aproximativ 96.000 de vase de sânge (rețeaua care leagă toate organele între ele). O inimă normală poate crea atât de multă presiune încât să arunce sângele pompat la o distanţă de nouă metri.
  10. Inima este o bună prietenă cu râsul.Sunetul bucuriei îmbunătățește circulația sângelui și relaxează pereții vaselor sanguine, astfel că nu este de mirare de ce râsul este benefic pentru sănătatea inimii.
  11. Inima nu se află în partea stânga a corpului, așa cum cred multe persoane. De fapt, acest organ se află în centrul pieptului și are vârful ușor orientat spre stânga.
  12. Balena albastră are cea mai mare inimă din lume.Aceasta cântărește aproximativ 680 de kilograme.

 

*Această rubrică este una de umor/bancuri/pamflet. Orice asemănare cu personje reale este pur întâmplătoare.  

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*