Dr. Karmencita PRICOP: „Candidez pe listele PSD la Camera Deputatilor intrucat cred ca am experienta necesara, atat ca medic, cat si ca manager”

8 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Medicul primar de medicina interna Karmencita Pricop face parte din categoria  personalitatilor reprezentative ale judetului. Ca medic, este apreciata unanim de catre pacienti, iar ca manager se situeaza in grupa restransa a femeilor de succes. 

 

Dr. Karmencita Pricop – PSD

Aleasa in aceasta vara consilier judetean, medicul buzoian isi valorifica experienta in cadrul miniparlamentului judetean si este alaturi de politicieni la punerea in practica a programelor legate de probleme sociale si de sanatate.

Dr. Karmencita Pricop candideaza, pe 11 decembrie, din partea PSD, pentru un post de deputat in Parlamentul Romaniei.

 

Reporter: De ce ati ales sa candidati la alegerile parlamentare de anul acesta?

Karmencita PRICOP: Candidez pe listele PSD la Camera Deputatilor intrucat cred ca experienta pe care am capatat-o atat din activitatea mea de medic, cat si din cea de manager, – dupa cum ati spus dumneavoastra -, completata de activitatea ca membru PSD, ma pot recomanda ca pe un reprezentant serios,corect si cinstit al buzoienilor. Sunt un om de echipa, am lucrat si lucrez in echipa, sunt in permanent contact cu oamenii si stiu care le sunt asteptarile. 

 

Reporter: Sunteti un medic experimentat si stiti ceea ce merge bine, dar mai ales ceea ce merge rau in acest domeniu. Care sunt problemele actualului sistem si ce ar trebui sa schimbe viitorul guvern?

Karmencita PRICOP: Problemele sistemului sanitar pornesc de la cel putin doua cauze: subfinantarea si numarul scazut al medicilor. In programul sau de guvernare, PSD acorda o importanta relevanta sanatatii, care, dupa parerea mea, este politica de stat, acesta avand obligatia de a gasi cai pentru asigurarea sanatatii tuturor cetatenilor sai. 

Plecand de la cele doua probleme, cred ca trebuie gasite solutii pentru a le surmonta. O cale de a creste finantarea sistemului sanitar ar fi fondurile europene si cred ca aceasta este o resursa de care pot beneficia atat unitatile medicale spitalicesti, cat si cabinetele medicale. Trebuie lucrat mai mult insa in gasirea modalitatilor de accesare a lor, in masura mult mai mare. Este doar un aspect al problemei.

 

Dr. Karmencita Pricop - consilier judetean

Dr. Karmencita Pricop – consilier judetean

Reporter: Ne confruntam cu o criza acuta de personal medical. Care sunt masurile prin care ati putea sa ii atrageti pe tinerii medici la Buzau si sa ii pastrati in tara pe cei care aleg sa plece?

Karmencita PRICOP: In ceea ce priveste lipsa acuta de medici, motivele pentru care acestia aleg sa-si desfasoare activitatea in afara tarii sunt multe. Bineinteles ca remuneratia este unul dintre motive, dar lipsa aparaturii medicale de performanta, felul in care arata locurile lor de munca, faptul ca meseria de medic nu mai este considerata elita meseriilor, respectul fata de purtatorii halatelor albe scazand mult in ultimii ani, toate contribuie la luarea deciziei de a pleca, din pacate, in Vest.

Noua guvernare va fi nevoita sa faca fata acestei situatii si, macar partial , sa o rezolve! Sunt convinsa ca, daca solutiile vor fi viabile, interesante si atractive pe toate planurile – financiar, profesional, social – multi dintre tinerii nostri medici s-ar intoarce langa familiile, prietenii, colegii lor din tara.

Buzaul a avut medici buni! Am avut privilegiul de a cunoaste o mare parte dintre ei! Dar si generatia tanara este reprezentata cu onoare, cunosc o parte dintre ei si va asigur ca merita tot respectul! Doar ca numeric sunt putini!… Pentru a ne ramane medicii in tara este nevoie sa dam importanta cuvenita acestei probleme si sa existe vointa politica pentru rezolvare ei.

 

Pricop - Neagu - femei PSDReporter: De ce ar trebui ca romanii sa voteze PSD la alegerile din 11 decembrie 2016?

Karmencita PRICOP: Cred ca romanii vor vota PSD la aceste alegeri pentru ca suntem un partid cu mesaj clar de incurajare a dezvoltarii economice, de reducere a fiscalitatii, de seriozitate si de incredere in Romania si in propriile noastre puteri.

Dintre toate partidele si formatiunile politice existente in Romania, Partidul Social Democrat a stiut cel mai bine sa-si atraga de partea sa tinerii, pe care i-a promovat in functii importante, fie in administratia publica locala, – presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, primari si viceprimari -,  cat si centrala: ministri, secretari de stat, directori.

Rolul nostru este, in primul rand, acela de a asigura un trai mai bun si, in acelasi timp, o continuitate intre generatii.

Indiferent de varsta, invatam in mod constant, atat in plan politic, cat si in plan profesional. 

 

 

 

 

Advertorial conadat de PSD Buzau. Cod AEP: 11160007

 

 

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*