Panica la caminul studentesc al UMF Carol Davila

Doua incendii au izbucnit in camerele studentilor la interval de doar cateva ore, 12 persoane fiind intoxicate cu fum si necesitand ingrijiri medicale.

 

Sursa: gandul.info.ro

Sursa: ISU Bucuresti-Ilfov

Incident mai putin obisnuit in cursul zilei de ieri, la caminul in care sunt cazati studentii Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Capitala. Imobilul a fost cuprins, in cursul aceleiasi zile, de flacarile a doua incendii care au creat panica in randul locatarilor, iar pe 9 dintre ei i-au trimis direct la spital, cu intoxicatii datorate fumului. Incendiile au izbucnit la interval de numai cateva ore, aparent fara legatura intre cele doua evenimente care au avut loc in corpuri de cladire diferite, potrivit ISU Bucuresti. Cel de-al doilea incendiu  a fost mai violent si a provocat mai multe victime decat precedentul, produs la orele pranzului.

Pompierii au fost solicitati pentru prima data la caminul UMF Carol Davila in cursul dupa-amiezei de miercuri, fiind anuntati ca intr-una dintre camerele in care sunt cazati studentii medicinisti a izbucnit un incendiu. La sosirea salvatorilor, fumul gros inundase coridoarele caminului, urcand si la etajele superioare, asa ca una dintre masurile de urgenta a fost evacuarea a opt persoane din cladire.

 

Sursa: gandul.info.ro

Sursa: ISU BUcuresti

Doua dintre acestea suferisera intoxicatii usoare cu fum, necesitand ingrijire medicala, care le-a fost acordata la fata locului de catre echipajele specializate. Celor doua victime le-au fost aplicate masti cu oxigen, starea lor fiind astfel stabilizata. S-a pus apoi problema transportarii lor la spital pentru a fi monitorizate, insa una dintre victime a refuzat, asa ca la spital a ajuns doar o singura victima a primului incendiu.

La fata locului fusesera deplasate autospeciale de stingere ale pompierilor, o autoscara, o autospeciala pentru descarcerare si trei ambulante dintre care doua apartinand SMURD. Dupa cateva ore s-a reusit stingerea incendiului, fara a se mai inregistra alte victime, ci doar pagube materiale, potrivit reprezentantilor ISU. Camera in care izbucnise incendiul a devenit inutilizabila din cauza distrugerilor provocate de flacari, dar si de apa folosita de pompieri la stingerea incendiului.

 

Sursa: gandul.info.ro

Sursa: ISU Bucuresti

La doar careva ore dupa ce echipajele trimise la fata locului se intorsesera la baza, un nou apel la 112 anunta izbucnirea unui alt incendiu, la acelasi camin. De data aceasta era vorba despre un incendiu mai puternic decat primul, flacarile izbucnite intr-o camera a caminului, extinzandu-se si la o alta camera, invecinata. Fiind vorba despre un incendiu de mai mare intensitate, degajarile de fum si substante toxice au fost si ele mai puternice, astfel ca numarul victimelor intoxicate  a fost mai mare. Nu mai putin de 10 persoane au suferit intoxicatii cauzate de fumul si gazele inhalate, 8 dintre victime fiind transportate de urgenta la spital, aflandu-se in stare mai grava. Patru persoane au ajuns la spitalul Floreasca si alte patru la Spitalul Universitar, celelalte dou persoane refuzand transportul la spital dupa ce au primit ingrijiri medicale la fata locului. De aceasta data numarul echipajelor trimise la fata locului a fost mai mare, pompierilor si echipajelor medicale alaturandu-li-se si o echipa a Detasamentului Special de Salvatori, care a verificat camerele caminului in cautarea unor eventuale victime sau persoane ramase blocate.

Al doilea incendiu a fost stins dupa cateva ore, valoarea pagubelor fiind si de aceasta data una destul de insemnata.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*