Persoanele varstnice, omagiate de Casa de Pensii Buzau

1 octombrie 2012 | 0 comentarii |

„Ca o dovada de respect si pretuire pentru contributia adusa la dezvoltarea societatii, pentru intelepciunea lor si echilibrul pe care ni-l dau, ne plecam cu respect in fata persoanelor varstnice si le dorim zile senine si La Multi Ani!” – Carmen Androne, directorul Casei de Pensii Buzau.

 

Batrani frumosi, activi si plini de viata

Astazi, 1 octombrie, intreaga lume sarbatoreste Ziua Persoanelor Varstnice. Ca o expresie a aprecierii fata de contributia insemnata pe care bunicii si strabunicii nostri au adus-o societatii in care au muncit, in Europa, anul 2012 a fost declarat Anul European al Imbatranirii Active si Solidaritatii intre Generatii.

Cu speranta ca vom reusi, ca si cetatenii varstnici ai comunitatii noastre, sa ajungem la acelasi nivel de intelepciune si echilibru, ne plecam cu respect si recunostinta in fata lor, le multumim pentru contributia insemnata pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societatii romanesti si le uram multa sanatate, zile senine, bucurii si viata lunga alaturi de cei dragi, ca dovada sincera de respect si pretuire, pe care natiunile lumii o datoreaza persoanelor varstnice. Le dorim din tot sufletul La Multi Ani!”, spune directorul Casei Teritoriale de Pensii Buzau, Carmen Androne.

 

365 de zile de solicitudine si respect

 

Ec. Carmen Androne, directorul executiv al CJP Buzau

Directoarea casei de Pensii Buzau spune insa ca nu numai astazi, de ziua lor, pensionarii buzoieni sunt tratati cu respect si solicitudine de angajatii acestei institutii, ci in toate cele 365 de zile ale anului.

Astazi, fiind o zi speciala, conducerea CJP ofera o mica atentie celor care ne trec pragul. Pe tot parcursul zilei, in apropierea ghiseelor 3 si 4 unde se elibereaza biletele de tratament solicitate de pensionarii buzoieni, am amenajat cateva mese de pe care nu vor lipsi fursecurile, sucurile si apa minerala. In tot timpul anului, insa, incercam sa raspundem cu promptitudine solicitarilor venite din partea acestor concetateni ai nostri, ne straduim in fiecare an sa obtinem bilete de tratament in statiunile pe care ei le prefera si in perioadele solicitate, solutionam cu celeritate toate cererile de pensionare care ne sunt adresate si asigurarile sociale (ajutorul de deces). In momentul in care au fost emise acte normative de recalculare a pensiilor sau de alte modificari legislative, CJP Buzau a fost intotdeauna intre primele care au pus in aplicare acestea decizii, astfel incat pensionarii nostri sa nu aiba de suferit, chiar daca pentru asta s-a lucrat uneori zi si noapte, sapte zile din sapte. Le datoram respect si nu uitam ca intr-o zi vom fi la randul nostru la fel ca ei si nu am vrea sa fim tratati altfel”, mai spune Carmen Androne.   

 

Imbatranirea activa si protectia varstnicilor

 

Anul European al Imbatranirii Active si Solidaritatii intre Generatii, marcat prin sloganul Fiecare are rolul sau!, marcheaza aniversarea a 10 ani de cand a fost adoptat Planul International de Actiune Impotriva Imbatranirii, semnat in aprilie 2002 de catre toate statele membre ale Uniunii Europene. Prin acest plan, statele semnatare s-au angajat sa promoveze si sa sustina imbatranirea activa, prin includerea in politicile sociale si in programele economice nationale a nevoilor si drepturilor varstinicilor si prin promovarea unei societati pentru toate varstele.

Imbatranirea activa presupune, potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, ,,stimularea persoanelor de varsta a treia pentru a ramane pe piata muncii, imbunatatirea oportunitatilor si conditiilor pentru ca persoanele in varsta sa joace un rol important in societate, promovarea sanatatii si a asistentei medicale preventive, menite sa ridice la maximum numarul de ani de viata sanatoasa, precum si imbunatatirea actualului sistem de ingrijire la domiciliu si in sistem rezidential a persoanelor varstnice dependente, respectiv, protectia acestora impotriva abuzurilor si neglijentei”.

Cu toate acestea, sunt inca multi pensionari care abia isi duc zilele de azi pe maine, dintr-o pensie de cateva milioane de lei vechi, dupa o viata de munca si contributii la CAS.


Adaugati un comentariu


 

*