Peste 1.800 de locuri pentru medicii care opteaza pentru a doua specialitate

24 aprilie 2012 | 0 comentarii |

Medicii specialisti care sunt nemultumiti de specialitatea pe care si-au ales-o sau  doresc sa aiba inca o specialitate, au la dispozitie 1.804 locuri pentru sesiunea din mai. In perioada 24 – 30 aprilie, ei pot obtine avizul necesar pentru a se inscrie la programul de pregatire, desfasurat in regim cu taxa.

Potrivit metodologiei de pregatire, stagiile efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul celei de a doua specialitati, sunt echivalate de institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa, va incepe la 1 iunie, cu efectuarea a 6 luni din stagiul de baza, potrivit Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1509/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

57 de specialitati medicale

Medicii care doresc sa se inscrie la concursul din mai au astfel  la dispozitie 1.804 locuri, in 57 de specialitati. Pentru specialitatea „medicina de familie” exista cele mai multe locuri disponibile, 148 de medici putand opta pentru a doua specilaizare in acest domeniu. Tot generoasa este si oferta pentru  „medicina interna”, unde exista 92 de locuri, dar si cele pentru „chirurgia generala” – 87 de locuri si „cardiologie” – 85 de locuri. Cele mai „slabe” oferte sunt in specialitatile „medicina sportiva” – 5 locuri, „medicina nucleara” si „chirurgie dentoalveolara „ – cate 6 posturi.

Listele cu medicii admisi la programul de pregatire in cea de a doua specialitate, pe institutii de invatamant medical superior si specialitati, se vor afisa pe pagina de Internet a Ministerului Sanatatii, pe 30 mai, iar pregatirea efectiva incepe la 1 iunie.

Solicitarile pentru specilaitatea „medicina de urgenta” vor fi analizate ulterior, de catre Comisia de Specialitate a Ministerului Sanatatii, care nu a p[ublicat, inca, numarul locurilor disponibile pentru progarmul de pregatire in a doua specilaitate.

 

Documente necesare

Dosarele de inscriere in programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa, se vor depune la Ministerul Sanatatii, la sediul din str. George Vraca nr. 9, in perioada  02.- 10 mai si vor cuprinde:

– cererea de inscriere si fotocopie dupa actul de identitate;

– acordul angajatorului de participare la programul de pregatire in cea de a doua specialitate (cei neincadrati vor declara pe proprie raspundere acest statut);

– avizul de inscriere la programul de pregatire eliberat de rectorat sau decanat;

– fotocopia certificatului de medic specialist;

– fotocopia avizului de liberapracticasau certificatului de membru al organizatiei profesionale respective;

– certificat medical de sanatate tip A 5;

– fotocopia documentelor privind schimbarea numelui (daca este cazul);

– angajament de plata privind taxa de participare la programul de pregatire.

 

 „Medicina de familie” domina si rezidentiatul

Trot in luna mai, Ministerul Sanatatii organizeaza un nou concurs de intrare in Rezidentiat, pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea din 20 noiembrie 2011, in domeniul medicina. Sesiunea extraordinara de concurs va avea loc la data de 20 mai si se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti.

Potrivit MS, pentru aceasta sesiune sunt scoase la concurs 98 de locuri (cele mai multe, 40, sunt in specialitatea „medicina de familie, iar celer mai putine, respectiv, cate unul, in „sanatate publica si management”, „expertiza medicala” si „genetica medicala”.

Numarul posturilor este de peste trei ori mai mare, medicii rezidenti avand posibilitatea sa opteze pentru 318 posturi, dintre care pentru Buzau sunt 7. Astfel, Spitalul Smeeni are un post de medic specialist „medicina de laborator”, Spitalul Sapoca are cate un post de specialist in”epdemiologie” si „radiologie /imagistica medicala”, Spitalul Nehoiu, cate unul pentru „medicina interna”, „neonatologie” si „pediatrie”, iar spitalul Judetean de Urgenta, doua posturi pentru „neonatologie” si unul pentru „urologie”.


Adaugati un comentariu


 

*