Peste 8.000 de pacienți români vor putea fi tratați de infecția cu COVID 19, în urma unei donații a Abb Vie

24 martie 2020 | 0 comentarii |

Directorul general al companiei farmaceutice AbbVie România a anunțat că va dona Ministerului Sănătății 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.

 

Printre atâtea vești proaste din sistemul de sănătate din România, mai ales în contextul în care numărul cazurilor de infecție cu nouș coronavirsus crește de la o oră la alta și peste 100 de cadre medicale sunt deja infectate, o veste bună a fost dată astăzi de directorul general al Companiei farmaceutice Abb Vie, care a anunțat o donație importantă pentru tratarea pacienților infectați.

Peste 8.000 de pacienți vor beneficia de tratament pentru COVID 19, după ce compania biofarmaceutică AbbVie România, prin bunăvoința domnului Jorge Ruiz Benecke, General Manager și-a anunțat intenția de a dona Ministerului Sănătății, prin compania Uniferam SA, aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus”, anunță Ministerul Sănătății, printr-un comunicat remis presei.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie și spune că „acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase –Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.

 

Jorge Ruiz Benecke

La rândul său, Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie România , a declarat că „salută eforturile depuse de către Ministerului Sănătății, de autoritățile responsabile, de instituțiile și cadrele medicale în lupta zilnică împotriva răspândirii Covid-19 în România. Dorim să ne alăturăm demersurilor dumneavoastră sprijinind statul român în lupta cu Covid-19 prin donarea acestui produs care poate fi folosit ca alternativă terapeutică în tratamentul pacienților depistați cu Covid-19, conform protocoalelor medicale așa cum au fost acestea elaborate și implementate de către societățile medicale de specialitate, în România. Menționez că produsul este indicat pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1). Cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19. Evaluând resursele disponibile, în acest moment considerăm că AbbVie România poate susține tratamentul unui număr de peste 8.000 de pacienți. În continuare AbbVie va face eforturile necesare pentru a sprijini autoritățile române în încercarea de a limita răspândirea Covid-19”.

 

Medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății: Institutul Național de Boli Infecțioase – Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Tg. Mureș, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Ministerul Sănătăţii menționează că utilizează toate resursele pentru creşterea capacităţii de diagnostic, dar şi de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul Coronavirus.

 


Adaugati un comentariu


 

*