Peste un milion de lei pentru modernizarea Spitalului din Lipova

13 iulie 2014 | 0 comentarii |

Investitia, asigurata din bugetul local, a fost inaugurata la sfarsitul saptamanii, in prezenta secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Dorel Sandesc.  

 

Inaugurare spital Lipova (sursa: aradon.ro)

Inaugurare spital Lipova (sursa: aradon.ro)

Spitalului Orasenesc din Lipova a inaugurat, la sfarsitul saptamanii, o cladire reabilitata si modernizata de municipalitate, in care va functiona Sectia de recuperare, medicina fizica si balneologie, cu 25 de paturi.

Referitor la investitia de 1,1 milioane de lei, asigurata de Consiliul local, primarul Mircea Jichici a mentionat ca s-a reabilitat un corp vechi de cladire al Spitalului Orasenesc din localitate, in care a functionat Unitatea de Asistenta Medico-Sociala si care se afla intr-o stare avansata de degradare. „Am refacut in intregime interiorul, lucrarile derulandu-se in perioada 2013-2014. Avem de gand sa facem si exteriorul, dar asteptam sa primim finantare printr-un proiect european pentru reabilitarea termica a cladirii si extinderea acesteia. Vrem sa mutam aici sectiile Interne si Pediatrie care, actualmente, functioneaza intr-o locatie retrocedata” a spus primarul Lipovei, mentionand ca se are in vedere dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate si infiintarea compartimentelor de chirurgie generala, ATI si obstretica-ginecologie, precum si infiintarea unui compartiment de Primiri Urgente.

Spitalul Orasenesc Lipova are in structura sa, la ora actuala, 110 paturi si asigura asistenta medicala de specialitate pentru o populatie de apoximativ 60.000 de locuitori, arondata Vaii Muresului.

Unitatea medicala asigura servicii de medicina interna, compartiment pediatrie, recuperare medicina interna si balneologie, pneumologie si TBC.

 Alaturi de conducerea si personalului unitatii medicale, la eveniment au fost prezente oficialitati locale si dr. Dorel Sandesc, secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al onstitutiei.


Categorii: Actual, Eveniment, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*