Plante care ajuta la scaderea glicemiei

1 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Tinerea sub control a glicemiei este esentiala pentru pacientii care prezinta risc sau sunt deja diagnosticati cu diabet, iar acest lucru se poate realiza si cu ajutorul unor ingrediente naturale.

 

nuc2Plantele sunt intotdeauna o solutie la indemana pentru persoanele care au glicemie crescuta, asa cum este cazul celor aflati in faza de prediabet sau al celor care sufera de aceasta boala. Pe langa verificarea cu regularitate a glicemiei, pentru a se asigura ca aceasta se pastreaza in limitele normale, si respectarea indicatiilor si tratamentului prescris de medicul curat, acesti pacienti pot apela si la ajutorul naturii.

Ceaiul din fruze de nuc este unul dintre leacurile recomandate in diabet, pentru scaderea glicemiei. Se foloseste o lingurita de frunze de nuc la o cana de apa si se beau doua cani pe zi. Utila este si tinctura din frunze de nuc, care se obtine umpland cu frunze maruntite o sticla de un litru si adaugand alcool alimentar. Se lasa totul la macerat 14 zile, apoi se iau cate 4 picaturi de 3 ori pe zi.

Decoctul din teci de fasole este un alt remediu natural pentru scaderea glicemiei, find recomandat in acest sens consumul a doua-trei cani pe zi. Este nevoie de o lingura de teci si o cana cu apa care se fierb laolalta, 20 de minute. Pentru un efect sporit se recomanda 4 linguri de teci, care se lasa la macerat pe parcursul unei nopti, intr-un litru de apa. Dimineata, se fierbe pana scade la jumatate si se bea decoctul de-a lungul unei zile.

 

diabet-glicemieFrunzele de afin se numara printre cele mai eficiente remedii in hiperglicemie. Cele recoltate inaintea coacerii fructelor au in compozitie neomirtilina, un compus de origine vegetala care are efectul de a reduce glicemia. Din aceste frunze, care au fost uscate si maruntite in prealabil, se ia o lingura si se prepara o infuzie, punand peste ele o cana de apa fiarta, infuzie din care se vor bea doua cani pe zi.

Si cicoarea se poate folosi in tratamentul naturist al hiperglicemiei, punand o lingura de frunze uscate si maruntite la o cana cu apa fiarta, sa infuzeze. Radacinile de cicoare salbatica pot fi folosite şi la mancaruri, dar si sub forma unui decoct, obtinut din 750 de mililitri de apa si 2-3 linguri de planta. Decoctul se bea treptat, de-a lungul unei zile si are efectul de a transforma glucoza in glicogen, glucid sintetizat in ficat si transformat in energie.

De asemenea, salvia si urzicile, in cantitati egale, pot forma un amestec cu efect sporit de scadere a glicemiei. Este nevoie de o lingura de amestec de plante la o cana de apa pentru a prepara un decoct. Se lasa la fiert 20 de minute si  se consuma 2-3 cani, zilnic.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*