Pojarul, o posibila „arma” eficienta importiva cancerului

Studii recente au relevat faptul ca virusul modificat genetic infecteaza celulele canceroase pe care in final le ucide, ceea ce da noi sperante in lupta cu afectiunile oncologice, atat medicilor cat si pacientilor.

 

doctori analize laboratorVirusoterapia, adica folosirea unui virus pentru tratarea unei alte boli este folosita inca din anul 1950 in domeniul oncologiei, existand mii de cazuri de pacienti bolnavi  de cancer a caror stare de sanatate s-a ameliorat dupa ce le-au fost injectate anumite doze continand tipuri de virusi care au atacat celulele canceroase si le-au distrus. Un experiment medical realizat in acest domeniu a dat de curand rezultate la care putini se asteptau. Specialistii au constatat ca virusul care provoaca pojarul este un inamic redutabil al celulelor canceroase. Experimentul a constat in injectarea unor doze mari dintr-un virus al pojarului, modificat genetic, subiectii fiind doi pacienti in cazul carora tratamentele conventionale nu dadusera rezultate, iar boala recidivase de mai multe ori.

 

productie vaccinuriAstfel, echipa de cercetatori de la Clinica Mayo – Minnesota  a constatat ca tratamentul cu doza de soc din vaccinul continand virusul pojarului a avut efecte pozitive in cazul ambilor pacienti care sufereau de cancer de maduva si de mielom.

Daca in primul caz, cel al pacientului cu cancer de maduva, boala a dat semne de remisie, in celelalt caz, cel al unei paciente care suferea de mielom, vindecarea a fost completa. Stacy Erholds, in varsta de 49 de ani, a fost declarata la scurt timp dupa aceea sanatoasa, iar dupa 6 luni, cand a fost din nou evaluata, medicii au constatat ca boala nu a dat niciun semn de recidiva.

Stephen J. Russell, coordonatorul studiului, spune ca acest lucru a fost posibil datorita faptului ca virusul modificat genetic infecteaza si ucide celulele canceroase, celulele sanatoase nefiind insa afectate in acest timp.

 

vaccinuri1In cazul pacientei care s-a vindecat complet, doza de virus pe care au folosit-o cercetatorii a fost una foarte mare, care au fi fost suficienta pentru vaccinarea a 100 de milioane de oameni. De asemenea, Stacy Erholds este primul pacient cu metastaze care s-a vindecat complet datorita virusoterapiei, metoda care pana acum era folosita doar pentru a incetini efectele bolii, din 1950 pana astazi niciun pacient nefiind vindecat complet doar datorita acestei metode.

Intrucat si-a dovedit eficienta, virusul pojarului va mai fi folosit si in cadrul altor experimente, pentru a se testa efectul pe care il are si asupra cancerului ovarian, cerebral, de gat si al mezoteliomului, cercetatorii sperand ca in final vor putea ajunge la gasirea unui tratament eficient pentru aceste afectiuni.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*