Politistii buzoieni, bucatari de ocazie pentru persoanele defavorizate

Acestia au dat din nou uniforma pe sortul de bucatarie si s-au intrecut la cratita pentru a prepara cea mai buna masa pentru asistati de la  de la Asezamantul Social Sf. Sava, din Ulmeni.

 

politisti bucatari (2)Politistii buzoieni au dovedit azi din nou  ca se pricep sa imbine in mod practic utilul cu placutul, organizand un inedit concurs culinar in cadrul caruia au avut, timp de cateva ore, rolul de bucatari si venind totodata in sprijinul batranilor si celorlalte persoane defavorizate de la Asezamantul Social Sf. Sava de la Ulmeni. Actiunea s-a dorit din start a fi una caritabila, inscriindu-se in seria activitatilor pe care politistii le desfasoara in aceasta perioada pentru a marca Ziua Politiei, care se va sarbatori maine, pe 25 martie.

Au hotarat sa le faca o bucurie celor aflati in asezamantul de la Ulmeni, gandindu-se sa le ofere o masa calda ale carei feluri sa fie preparate chiar de ei, amintindu-si de aprecierea de care s-au bucurat anul trecut, cand au procedat in mod asemanator. Cu aceasta ocazie, politistii au demonstrat ca se pricep si la gatit, dandu-si chiar toata silinta pentru a arata care dintre  ei sunt cei mai priceputi la acest capitol. In acest scop au organizat concursul la care s-au inscris in total noua politisti, grupati in trei echipe, reprezentand resedinta IPJ, Politia Municipiului Buzau si Politia Municipala Ramnicu Sarat.

 

politisti bucatari (1)Politistii au descins in aceasta dimineata in bucataria profesionista a unui restaurant din Buzau si si-au luat in serios rolul de bucatari, punandu-si sorturile peste uniforme si apucandu-se de treaba cu toata seriozitatea. Concursul a fost supervizat de un juriu din care a facut parte in calitate de specialist si Odette Mandruta, care a aparticipat de curand la un concurs de masterchef. Sarcina concurentilor a fost de a gati meniuri de post dupa retete proprii, care la final au fost evaluate de juriu, in vederea desemnarii castigatorilor. Celor trei echipe le-a luat mai bine de doua ore pentru a gati felurile de mancare pe care si le-au propus, timp in care aceasta misiune a fost luata cat se poate de in serios. Pe langa ingrediente s-a pus si mult suflet, concurentii stiind ca era vorba de o cauza nobila si dandu-si toata silinta ca mancarea sa iasa cat mai gustoasa.

 

politisti bucatari (3)La final, meniurile preparate au fost puse pe farfurii si prezentate juriului, care urmarise in prealabil si „procesul de productie”. Dupa deliberari indelungi si degustari repetate, juriul a dat verdictul stabilind clasamentul final. Astfel, primul loc a fost castigat de echipa care a reprezentat resedinta IPJ formata  din agentii Amalia Calugaru, Adrian Iliescu si Marian Lica, premiul constand in acordarea privilegiului de a le servi personal masa celor de la asezamantul social din Ulmeni. Pentru locurile doi si trei nu s-a putut face o departajare, asa ca acesta a fost acordat atat echipei Politiei Municipale Buzau, cat si celei de la Politia Ramnicu Sarat. Acestia au ramas cu satisfactia ca felurile de mancare pe care le-au gatit au ajuns pe masa celor nevoiasi.

Privind clasamentul de anul acesta si cel de anul trecut, nu putem trece cu vederea faptul ca agentul Adrian Iliescu a facut parte la ambele editii din echipa castigatoare, Biroul de presa al IPJ fiind de asemenea reprezentat la ambele editii in echipa castigatoare, de catre Anca Bratosin, anul trecut si Amalia Calugaru, anul acesta.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*