Presedintele Basescu si-a controlat sanatatea

17 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

O Comisie formata din 13 medici va analiza rezultatele investigatiilor si va stabili daca seful statului „este apt pentru indeplinirea atributiunilor de serviciu”.

 

Presedintele Traian Basescu a efectuat, marti, controlul medical anual, analizeze medicale urmand a fi examinate de o comisie de specialitate formata din 13 medici.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a confirmat ca  „Domnul presedinte Traian Basescu a fost sa efectueze controlul medical anual”, mentionand ca „investigatiile complete au fost derulate de catre o comisie de medici a Spitalului Militar din Bucuresti, durand aproximativ cinci ore”, iar rezultatele investigatiilor vor fi analizate de o comisie formata din 13 specialisti.

La celelalte controale medicale din timpul acestui mandat, analizele medicale ale sefului statului au aratat ca acesta nu are nicio problema majora de sanatate.

In decembrie 2011, presedintele Basescu a mai efectuat o vizita medicala anuala tot la Spitalul Universitar de Urgenta Militar, comisia medicala constatand atunci ca „este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor de serviciu”.

Tot la Spitalul Militar Central, presedintele a efectuat un control medical  la sfarsitul lunii februarie 2010, cand purtatorul sau de cuvant, Valeriu Turcan, asigura natiunea ca „presedintele este foarte sanatos”. Turcan mentiona atunci ca „legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotarari a CSAT 166 din 20 decembrie 2007” si ca „aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sunt recoltate probe de sange”.

El preciza ca aceasta comisie medicala prezinta concluziile sub forma unui raport pe care il inainteaza presedintelui, dar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora sa fie date publicitatii.

In aprilie 2010, presedintele declara, la un post TV, ca ar publica bucuros rezultatele analizei medicale la care a fost supus, dar aceasta nu este gata din cauza faptului ca aparatul de RMN de la spitalul unde a facut vizita medicala este stricat si investigatiile au fost amanate.

In august 2010, presedintele Traian Basescu a mai fost consultat, tot la Spitalul Militar Central din Bucuresti, de dr. Lucian David, seful sectiei ORL.

In timpul primului mandat, presedintele Romaniei a avut de-a face cu medicii si ca pacient. Pe 8 septembrie 2007, seful statului a fost operat la glanda tiroida, la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”. Interventia a fost necesara dupa un control realizat in iunie 2007 care a identificat aparitia unui nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept.

O alta interventie chirurgicala pe care a suportat-o seful statului a avut loc la 2 ani de la preluarea mandatului. Pe 9 mai 2006, Traian Basescu a mers la Viena pentru a se opera de hernie de disc.


Adaugati un comentariu


 

*