Presedintele Iohannis, internat si operat la Spitalul Militar

26 aprilie 2016 | 0 comentarii |

Presedintele Romaniei a suportat o interventie la umarul drept, despre care s-au facut tot felul de speculatii, insa medicul Stanciu Parschiv explica, exclusiv pentru SanatateaBuzoiana.ro, ca este o afectiune comuna, pentru care cea mai indicata interventie este cea artroscopica.

 

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a fost internat, astazi, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde a fost operat la umarul drept, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Interventia nefiind una complicata si mai ales fiind realizata artroscopic (metoda minim invaziva, care permite recuperarea rapida -n.r.), presedintele este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei, iar maine isi va relua activitatea, mai spun reprezentantii Biroului de presa al Presedintiei, care mentioneaza ca nu a fost vorba despre un accident, ci despre o afectiune care a necesitat interventia chirurgicala.

Comunicatul oficial al Presedintiei:Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost internat marti, 26 aprilie a.c., la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” si operat la nivelul umarului drept. Interventia chirurgicala a decurs in conditii optime, cu respectarea tuturor procedurilor. Starea de sanatate a Presedintelui Romaniei este foarte buna, fiind apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei”.

 

Iohannis - spital

Iohannis – spital

Insusi presedintele Klaus Iohannis anunta, printr-o postare pe contul sau de Facebook,  ca „astazi am fost supus unei interventii chirurgicale la umarul drept. Operatia a fost una reusita, ma simt bine si maine imi voi relua activitatea la Palatul Cotroceni. Apreciez munca echipei de medici si multumesc intregului colectiv de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila”.

La randul lor, medicii Spitalului Militar anunta, prin Biroul de presa al institutiei, ca „In data de 26 aprilie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis a fost internat si operat in cadrul Spitalului Universitar de
Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, la nivelul umarului drept
pentru :
1. Impingement (conflict) subacromial drept;
2. Bursita subacromiala dreapta;
3. Leziune de tendon supraspinos.

Interventia s-a desfasurat artroscopic, a decurs in conditii optime, iar
in prezent, starea de sanatate a Presedintelui Romaniei este foarte buna
”.

 

Dr. Stanciu Paraschiv

Dr. Stanciu Paraschiv

Pentru ca diagnosticul este unul mai putin cunoscut publicului nespecializat, interventia a starnit numeroase comentarii si supozitii in mediul online. Specialistii explica insa ca este o afectiune relativ usoara, simplu de tratat siprobabil fara calcificari serioase in zona bursei subacromiale, de aceea nu a necesitat interventie chirurgicalizata”, explica dr. Staciu Paraschiv, medic chirurg ortopedie-traumatologie cu experienta, director medical al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Sindromul de impingement al umarului (SIU), cunoscut in limbajul comun drept artroza a umarului, s-a manifestat, probabil, din cauza mai multor factori:  presedintele Iohannis este o persoana solida, are o anumita varsta si face tenis, un sport care necesita activitati repetitive ale umarului si care favorizeaza aceasta patologie. Probabil a fost o reactie inflamatorie, generata de sedimentarea unor cristale de urati in bursa subacromiala. Durerea de umar este insa o problema frecventa in practica medicala, articulatia umarului fiind una dintre cele mai predispuse la aparitia acestei patologii, din cauza complexitatii si particularitatilor biomecanice pe care le are. Sindromul de impingement al umarului (SIU) reprezinta cea mai comuna cauza a durerii de umar si poate fi definit ca un sindrom clinic atribuit compresiunii structurilor din jurul articulatiei glenohumerale si determinat de anumite conditii patologice. Factorii de risc pentru SIU sunt reprezentati de exercitii repetitive deasupra umarului sau capului, in timpul unor activitati precum zugravit, incarcari, tenis, aruncarea greutatilor, dar si din cauza inaintarii in varsta, instabilitatea articulatiei glenohumerale sau a scapulei, inflexibilitatea extremitatii superioare, particularitati anatomice ale acromionului”, explica dr. Paraschiv, in exclusivitate pentru SanatateaBuzoiana.ro, atragand atebtia ca aceasta este o afectiune care, de regula, revine, dupa un timp.

 


Adaugati un comentariu


 

*