Prima ambulanță SMURD pentru Stația de Pompieri de la Mărunțișu

14 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Autospeciala a fost introdusă în exploatare de Ziua Pompierilor și a plecat la prima intervenție chiar în timpul festivității de inaugurare.

 

Începând de ieri, Stația de Pompieri de la Mărunțișu, din subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, poate îndeplini și misiuni de acordare a primului ajutor și asistență medicală, după ce a primit în dotare o ambulanță de tip SMURD. Este prima ambulanță dată în exploatare acestei unități, iar prima intervenție nu a întârziat, paramedicii fiind trimiși în misiune chiar în timpul festivității de inaugurare.

Momentul festivității nu a fost ales întâmplător, dorindu-se ca astfel să fie marcată Ziua Pompierilor din România, aniversată în fiecare an pe data de 13 Septembrie, în memoria eroilor pompieri care au purtat bătălia din Dealul Spirii, la aceeași dată, în anul 1848.

În acest sens, la sediul subunității de la Mărunțișu a fost organizată o ceremonie în cadrul căreia a avut loc și introducerea oficială în intervenție a primei ambulanțe SMURD ce va deservi zona Văii Buzăului, festivitatea încheindu-se mai devreme decât fusese planificat. Aceasta, pentru că alarma a sunat chiar în timpul ceremoniei, fiind semnalată producerea unui accident cu victime pe DN 10, pe raza comunie Cislău.

 

Astfel, paramedicii SMURD au fost trimiși în prima lor misiune direct din formație, iar odată ajunși la fața locului au acordat primul ajutor răniților.

Tot în cursul zilei de ieri,  a avut loc și o festivitate de avansare în grad și acordare de recompense pentru angajații din cadrul ISU Buzău, fiind premiate totodată serviciile voluntare și cele private care s-au remarcat în ultimul an prin activitatea lor și prin sprijinul acordat pompierilor profesioniști, în diferite situații de urgență.

Astfel de distincții au primit serviciile voluntare pentru situații de urgență de la Mânzălești și Ziduri, în timp ce la din rândul serviciilor private s-au făcute remarcate cele de la OMV Petrom și Romcarbon.

 

Nu au fost uitați nici eroii pompieri care au căzut la datorie pe 24 mai 2004, în explozia de la Mihăilești. La monumentul ridicat în memoria acestora, pe locul tragediei, au fost depuse coroane de flori.

Nu în ultimul rând, așa cum se întâmplă în fiecare an, a fost adus un omagiu căpitanului râmnicean Pavel Zăgănescu, cel care i-a condus pe pompieri din Dealul Spirii în bătălia de la 13 septembrie 1848.

Ziua Pompierilor din România nu a fost lipsită nici de evenimente, astfel că pompierii buzoieni au sărbătorit și prin muncă, fiind solicitați la 36 de intervenții, dintre care 14 au necesitat intervenția echipajelor SMURD.

Cea mai dificilă misiune a revenit pompierilor și a avut loc la Poșta Câlnău, unde a izbucnit în cursul zilei de ieri un incendiu de proporții, ce a cuprins circa 350 de tone de furaje. Intervenția pompierilor s-a întins pe durata a 16 ore, la finalul cărora aceștia au reușit să lichideze incendiul, evitând extinderea acestuia.

 


Adaugati un comentariu


 

*