Prima transmisie holografică a unei intervenții chirurgicale cardiace din România

Premiera medicală va avea loc în această seară, transmisia în direct din sala de operație creând senzația spectatorilor că sunt alături de echipa medicală.

 

Un eveniment care, în urmă cu câțiva ani, ar fi fost considerat de domeniul științifico-fantasticului, va avea loc în cursul zilei de azi în cadrul unui centru medical privat, experiența unei intervenții chirurgicale pe cord putând fi trăită mult mai intens de către cei care vor urmări transmisia în direct a operației.

Transmisiile live din sălile de operații nu mai constituie de mult o noutate, dar evenimentul din această seară, programat în cadrul iCEE.health, va fi cu totul deosebit. Este vorba de prima transmisie holografică a unei intervenții chirurgicale pe cord în România, astfel că cei care vor urmări transmisiunea vor avea parte de o experiență plină de emoție și suspans, pentru că vor putea vedea tot ce se întâmplă în sala de operații devenind, pentru un moment, parte din echipa medicală. Mai mult decât atât, în timpul intervenției, ei vor avea parte de un moment special, în care vor putea ține în mâini holograma unei inimi umane, care va putea fi văzută cu ajutorul unei prisme.

 

Dr. Florina Pinte

Intervenția va fi realizată de dr. Florina Pinte, medic primar chirurgie intervențională și va consta în corectarea unei malformații cardiace congenitale denumită persistență de canal arterial (PDA). „Aceasta este o maladie care apare atunci când canalul arterial al unui nou născut nu se închide după naștere, permițând astfel sângelui să treacă din circulația sistemică în cea pulmonară. Pacienții cu PDA medie sau mare pot prezenta simptome ce variază de la respirație grea la efort până la insuficiență cardiacă”, a declarat dr. Florina Pinte, care a realizat până în prezent peste 50.000 de proceduri diagnostice și numeroase proceduri intevenționale.

Intervenția, care va fi efectuată începând cu ora 18.30, va fi comentată în direct de specialiști, care vor detalia pas cu pas ce se întâmplă în sala de operație, constituind astfel o bună oportunitate de învățare și informare pentru cei care vor urmări transmisiunea.

 

Astfel, pacienții pot înțelege mult mai bine ce se întâmplă în spatele ușilor sălii de operații și se pot familiariza cu strategia medicală abordată de către medici în astfel de cazuri, iar rezidenții și medicii specialiști care nu au acces la astfel de intervenții, pot urmări și învăța noi tehnici operatorii.

Evenimentul este adresat oricui dorește să trăiască o experiență unică în domeniul medical transmisia putând fi următită live atât pe pagina de Facebook dedicată, cât și pe canalul de Youtube al MedLife.

Această transmisie în premieră pentru România face parte din campania „Tehnologia de mâine”, care se concentrează pe avantajele evoluției tehnologiei în domeniul medicinei. Importanța stabilirii unui diagnostic corect, a depistării unei afecțiuni aflate în stare incipientă, a efectuării unor intervenții complexe sunt principalele motive pentru care tehnologia trebuie să facă parte din actul medical.

Un tutorial despre cun pot fi urrmărite imagini holografice de pe un telefon mobil poate fi vizionat aici, utilizatorii fiind sfătuiți să urmeze pașii indicați, pentru a beneficia de experiența transmisiei live.

 


Categorii: Actual, IT & C, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*