Probă „de foc” pentru cei aproape 200 de concurenți pe 47 de posturi scoase la concurs de SJU Buzău

9 august 2018 | 0 comentarii |

Niciuna dintre cele 12 contestații formulate la proba scrisă nu a schimbat clasamentul inițial, astfel că numărul celor care susțin astăzi interviul este același cu al celor admiși după proba scrisă.

 

Sistemul public de sănătate a fost, în ultimul an, unul dintre cei mai mari angajatori din România, arată datele INS, iar specialiștii în recrutarea forței de muncă susțin că, în continuare, există cerere mare de candidați în domeniul medical. În ceea ce privește solicitanții, chiar dacă salariile medicilor au crescut considerabil în ultima perioadă, aceștia continuă să prefere să lucreze în străinătate, așa că se menține criza de specialiști.

Nu același lucru se întâmplă însă cu posturile destinate personalului medical mediu și auxiliar în sistemul public de sănătate, unde atunci când sunt scoase posturi la concurs, numărul celor care doresc să le ocupe devine din ce în ce mai mare. Așa se întâmplă și în cazul concursului organizat de Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde cele 47 de posturi disponibile au fost râvnite de aproape 400 de candidați. În urma susținerii probei scrise, mai mult de jumătate dintre ei au ieșit din cursă, nereuind să obșină cele 50 de puncte minim necesare pentru a fi admiși la proba de interviu.

 

Așa că astăzi, emoții vor avea doar cei aproape 200 de candidați rămași în cursă pentru ocuparea unuia dintre cele 47 de posturi scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență Buzău. Interviul/proba practică ar putea schimba soarta multora dintre cei care au obținut punctaje mari și foarte mari la proba scrisă, iar pentru mulți dintre cei care s-au aflat la limită, șasele sunt extrem de mici pentru a mai prinde un loc „pe podium”.

În aceste condiții, cea mai mare concurență rămâne, în continuare, pe posturile de infirmiera debutantă (5,1 candidați pe 1 loc) și pe cele de asistent medical debuatnt (4,6 concurenți pe 1 loc), dar nu va fi ușor nici pentru candidații la posturile unde concurența a fost mai mică, la toate specialitățile scoase la concurs fiind admiși mai mulți candidați decât posturile disponibile.

Contestațiile nu au modificat rezultatele obținute de concureți la proba scrisă, așa că diferența va fi făcută de felul în care concurenții vor demonstra că știu exact ce au de făcut pentru a-și îndeplini cu profesionalism sarcinile prevăzute pentru postul pe care au candidat.

 

Comisia de reexaminare s-a dovedit chiar mai exigentă decât cea care a corectat lucrările inițial, astfel că unii dintre candidații care au contestat punctajul obținut  au avut surpriza neplăcută de a constata că lucrările lor erau chiar mai slabe decât s-a apreciat la prima corectare.

Astfel, cele 2 contestații formulate de concurenții nemulțumiți care au candidat pentru postul de statistician medical nu au schimbat cu nimic rezultatele inițiale. Ambii candidați care au solicitat recorectarea lucrării au obținut  același punctaj. Dacă cel care a avut la scris 66,50 de puncte va avea ocazia să demonstreze că știe mai mult la proba de interviu, pentru cel care a avut sub 50 de puncte, minim necesar pentru a fi admis la interviu, o nouă șansă va exista doar când va candida pentru un alt loc de muncă.

Fără succes s-a dovedit și contestația formulată de unul dintre candidații respinși la proba scrisă pentru postul de registrator medical, care în urma recorectării lucrării de către o altă comisie a avut același punctaj, adică sub baremul minim care i-ar fi permis susținerea probei practice/interviului.

 

La proba scrisă pentru concursul de ocupare a unuia dintre cele 16 posturi de asistent medical debutant, unde au concurat 128 de candidați, au fost formulate șapte contestații. Niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină însă, în urma analizării contestațiilor și a recorectării lucrărilor, cele 50 de puncte minim necesare în vederea promovării probei scrise, iar unora dintre ei chiar le-a scăzut punctajul inițial.

Nici la concursul de infirmieră debutantă, unde a fost, de asemenea, o concurență foarte mare (136 de candidați pe 14 posturi), nu s-a scimbat nimic față de clasificarea inițială. Au fost formulate două contestații, dar rezultatele după recorectare au rămas aceleași. În acest context, nici persoana care deși admisă, spera să intre la interviu cu un punctaj mai mare, nu a obținut nimic în plus, nici lucrarea celei care spera să treacă de 50 de puncte și să aibă o șansă la interviu, nu a impresionat mai mult comisia de contestații, așa că nu-i rămâne decât să se pregătească mai bine pentru următorul concurs.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*