Proiect educațional pentru promovarea profesiei de farmacist

Specialiștii din cadrul companiei Antibiotice Iași le-au împărtășit elevilor pasiunea lor pentru această profesie.

 

Pe lângă producția de medicamente, care constituie principalul său obiect de activitate, compania farmaceutică Antibiotice Iași desfășoară și o serie de programe complementare în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, în scopul formării și atragerii de tineri specialiști în domeniul industriei farmaceutice. Astfel de programe de orientare profesională se desfășoară de 10 ani, fiind adresate atât  viitorilor absolvenți ai facultăților de Medicină, Farmacie, Biologie, Chimie, Inginerie Chimică și Protecția Mediului cât și elevilor de liceu, pentru a-i orienta către o carieră în aceste domenii. De altfel, 54% dintre angajații cu studii superioare ai companiei farmaceutice ieșene sunt medici, farmaciști, ingineri chimiști,biologi, chimiști  și fizicieni, mulți dintre ei recrutați în cadrul unor astfel de programe. Cele mai cunoscute proiecte sunt Școala de vară a+, aflată anul acesta la a zecea ediție și Perform a+ ,care tocmai și-a încheiat cea de-a patra ediție. Dacă aceste două programe sunt adresate studenților, compania se implică și într-un proiect ce îi vizează pe elevii din zona Moldovei, inițiat de UMF Iași.

 

Este vorba de proiectul „Alege să fii famacist” aflat în derulare la nivelul Facultății de Farmacie din cadrul universității de medicină din Iași. În cadrul acestei ediții au fost selectați 25 de elevi care îi au ca mentori pe studenții facultății de Farmacie, împreună cu care au efectuat zilele trecute o vizită la compania Antibiotice, unde au avut o întâlnire cu două tinere farmaciste care activează în domeniile de cercetare și producție de medicamente.

Este vorba de Anca Țifui, farmacist în departamentul de Cercetare și Ștefana Perian, tehnolog în fabricația de medicamente, care l-au împărtășit elevilor din pasiunea lor pentru chimie și pentru profesia pe care și-au ales-o.Totodată, le-au povestit cum e viața de student la Farmacie, cum au venit pentru prima dată în contact cu compania farmaceutică ieșeană și cum au ajuns în final să lucreze aici.

 

Cu aceeași ocazie, elevilor li s-a explicat că în spatele unei simple capsule de medicament,  sau al unei tablete, se află o întreagă echipă de chimiști, biologi, farmaciști, medici, operatori și ingineri chimiști, mașiniști, economiști și reprezentanți medicali, fiecare cu rolul său bine definit. „E ca într-un stup de albine, fiecare are rolul său și totodată suntem o familie mare de oameni uniți, profesioniști, ambițioși și mândri că ceea ce fac prin profesia lor aduce un plus de sănătate celor care pășesc pragul unei farmacii sau ajung în spitale” le-a explicat farmacistul Ștefana Perian tinerilor vizitatori.

Aceștia s-au arătat impresionați de cele văzute și de experiențele împărtășite de gazdele lor, la fel de impresionată declarându-se și prodecanul Facultății de Farmacie, prof.dr. Anca Miron. „Mulțumim mult gazdelor noastre pentru primirea călduroasă și în special, celor două foste studente la Farmacie care au fost alături de noi astăzi. Prezentările lor au fost cu adevărat convingătoare, eu însămi fiind impresionată de ceea ce înseamnă să fii farmacist în compania Antibiotice” a declarat aceasta la finalul vizitei.


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*