Esti medic si doresti avizarea pe 2019?

9 ianuarie 2019 |

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

Colegiul Județean al Medicilor Buzău 

Reamintim colegilor noștri, atât celor din structurile teritoriale cât și membrilor C.M.R., că efectuarea orelor de educației medicală continuă este în același timp o obligației legală dar și o condiție esențială a menținerii dreptului de liberă practică și de exercitare a profesiei de medic pe teritoriul României.

Având în vedere că, odată cu începutul noului an, va urma o perioadă extrem de încărcată la nivelul colegiilor teritoriale, pentru reavizarea certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România, avem rugămintea atât către membrii noștri dar și către colegiile teritoriale să se organizeze în acest sens după cum urmează:

– membrii Colegiului Medicilor din România cu drept de liberă practică să-și finalizeze și ciclul anual de pregătire profesională și să-și pregătească documentele doveditoare;

– colegiile teritoriale să facă toate demersurile și, după caz, să dispună toate măsurile necesare pentru ca procesul de avizare a certificatelor de membru să se desfășoare în cele mai bune condiții astfel încât să fie îndeplinite cerințele legale, concomitent cu asigurarea pentru toți medicii cu drept de liberă practică a  posibilității desfășurării activității pe anul 2017 fără nici un fel de sincope ori alte bariere administrative.

Secretariat Colegiul Judetean al  Medicilor Buzau

 

Vă reamintim că prin Decizia nr. 22/2016 a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România, publicată în Monitorul oficial al României, Partea I, nr. 1063/29.12.2016, pentru modificarea Deciziei nr.5/2008 CN al CMR privind stabilirea cuantumului cotizaţiei de membru al Colegiului Medicilor din România. Astfel conform Deciziei 22/2016:

Art.1 – Membrii Colegiului Medicilor din România care exercită profesia de medic sau ocupă o funcţie în baza calităţii de medic „au obligaţia de a achita lunar cotizaţia de membru în valoare de 50 lei”.

Cuantumul cotizaţiei pentru medicii rezidenţi, medicii stagiari, medicii pensionari care nu mai exercită activitate medicală, dar doresc să-şi păstreze calitatatea de membru al Colegiului Medicilor din România, cotizaţia este de 5 lei pe lună.

                                                                   Preşedinte CJM Buzău

                                                                            Dr. Japie Ion

———————————————————————————————————————–

Actele necesare avizarii pentru 2019 sunt:

    • certificat de membru
    • polita malpraxis pentru anul 2018
    • diplome de la manifestari stiintifice (nu de la cele organizate de CJM Buzau)
    • dovada ultimei plati a cotizatiei
    • pentru medicii trecuti de 65 ani se adauga certificatul medical format A5 cu aviz psihiatric si fisa de aptitudini de la medicul de medicina muncii.

 


Categorii:

Comentariile sunt inchise.