Noutăți privind avizul de practică medicală pe 2019

26 august 2019 |

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

Colegiul Județean al Medicilor Buzău 

Vă informăm că, începând cu data de 26.08.2019, contul de la BRD este închis.

Puteți folosi următorul cont: RO67BTRL01001205K74364XX deschis la Banca Transilvania.

 

Reamintim colegilor noștri, atât celor din structurile teritoriale cât și membrilor C.M.R., că efectuarea orelor de educației medicală continuă este, în același timp, o obligației legală și o condiție esențială a menținerii dreptului de liberă practică și de exercitare a profesiei de medic pe teritoriul României.

DECIZIA NR 12/2018 PRIVIND REGLEMENTAREA SISTEMULUI NATIONAL DE EDUCATIE  MEDICALA  CONTINUA, A CRITERIILOR  SI  NORMELOR  DE ACREDITARE A FUNIZORILOR DE EDUCATIE MEDICALA CONTINUA, PRECUM SI A SISTEMULUI PROCEDURAL DE EVALUARE SI CREDITARE A ACTIVITATILOR DE  EDUCATIE  MEDICALA  CONTINUA  ADRESATE  MEDICILOR:

ART.5

(1) MEDICII  AFLATI IN ACTIVITATE  TREBUIE  SA  ACUMULEZE  UN NUMAR MINIM  DE 200 DE CREDITE EMC/5 ANI, DIN MOMENTUL  INSCRIERII IN CJM.

(2) PENTRU A RESPECTA PRINCIPIUL CONTINUITATI I EDUCATIEI MEDICALE, MEDICII   PREVAZUTI  LA  ALIN. (1) VOR ACUMULA  MINIMUL  25  DE CREDITE EMC/AN.

(3) IN CAZUL IN CARE NU SE REALIZEAZA NUMARUL MINIM DE CREDITE EMC IN TERMENUL PREVAZUT LA ALIN.(1), CALITATEA DE MEMBRU AL CMR, RESPECTIV DREPTUL DE A EXERCITA PROFESIA SE SUSPENDA PANA LA REALIZAREA ACESTUIA, CONFORM PREVEDERILOR LEGALE.

ART.6

(1) CREDITELE EMC TREBUIE SA FIE ACUMULATE PRIN PARTICIPAREA LA PROGRAME DE EMC FORMALE SAU NONFORMALE, PREPONDERENT IN DOMENIUL DE SPECIALITATE.

(2) SE ADMITE CA MAXIMUM O TREIME DIN NUMARUL MINIM DE CREDITE SA FIE REPREZENTATA DE ACTIVITATI EDUCATIONALE DIN ALTE DOMENII DE SPECIALITATE, IN  AFARA SPECIALITATII DE BAZA.

 

                                                                   Preşedinte CJM Buzău

                                                                            Dr. Japie Ion

———————————————————————————————————————–

Actele necesare avizarii pentru 2019 sunt:

    • certificat de membru
    • polita malpraxis pentru anul 2018
    • diplome de la manifestari stiintifice (nu de la cele organizate de CJM Buzau)
    • dovada ultimei plati a cotizatiei
    • pentru medicii trecuti de 65 ani se adauga certificatul medical format A5 cu aviz psihiatric si fisa de aptitudini de la medicul de medicina muncii.

 


Categorii:

Comentariile sunt inchise.