Protectia copilului, Spitalul Judetean si Maternitatea, pe agenda presedintelui Consiliului Judetean Buzau

5 februarie 2013 | 0 comentarii |

Cristi Bigiu s-a intalnit astazi cu directorii acestor institutii, aflate in subordinea CJ, pentru a discuta principalele probleme cu care acestea se confrunta si a gasi solutii.

 

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

Problemele cu care se confrunta institutiile din subordinea Consiliului Judetean (CJ), precum si gasirea unor solutii prin care sa se asigure o mai buna functionare a acestora, in  scopul oferirii unor servicii care sa corespunda asteptarilor buzoienilor s-au aflat, astazi, pe agenda de lucru a presedintelui CJ, Cristi Bigiu.

In acest scop, presedintele „miniparlamentului” judetean s-a intalnit cu directorii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) si sefii Maternitatii.

         „Cred ca aceste discutii trebuie sa aiba loc permanent, pentru a putea imbunatati activitatea institutiilor si, cel mai important, serviciile oferite cetatenilor. Imi doresc ca buzoienii sa simta aceasta schimbare, imi doresc ca institutiile sa lucreze in favoarea lor”, a declarat Cristi Bigiu.

Considerand ca serviciile din sanatate este firesc sa fie primele pe lista prioritatilor, dar si sub influenta ultimelor evenimente care au concentrat atentia publica (locala, nationala si chiar internationala) asupra acestor institutii, presedintele CJ a considerat necesar sa stea de vorba si cu cei le care conduc, pentru a identifica imprfeuna cele mai bune solutii pentru ca astfel de evenimente sa nu mai aiba loc, iar populatia judetului sa aiba cat mai putine motive de nemultumire.

        

Dr. Marius Anastasiu si medici din Maternitate

Am discutat astazi cu directori ai institutiilor aflate in subordinea Consiliului Judetean. Serviciile din sanatate sunt primele care trebuie sa se afle pe lista prioritatilor, pentru ca acestea prezinta o importanta deosebita pentru cetatenii judetului. Sunt hotarat ca impreuna cu colaboratorii din aceste institutii sa imbunatatim serviciile oferite”, sustine presedintele CJ.

Discutiile presedintelui Bigiu cu reprezentantii celui mai mare spital din judet si cu cei care se ocupa cu protectia copilului au avut ca motivatie nu numai evenimentele din ultima perioada, ci si prioritatile exprimate fata de aceste domenii de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si cel al Muncii, Mariana Campeanu, precum si evaluarile care au loc in aceasta perioada in unitatile medicale din judet si pe baza carora aceste unitati care asigura sanatatea celor peste 450.000 de locuitori vor primi finantare de la bugetul de stat si Casa de Asigurari de Sanatate, pentru ca in functie de asta vor exista bani si pentru asigurarea unor servicii medicale si de protectie corespunzatoare.

In legatura cu Maternitatea, Bigiu si-a exprimat speranta ca aceasta ar putea deveni regionala, in acest sens deja avand discutii cu ministrul Sanatatii.

Zilele trecute, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca intentioneaza sa transfere inapoi, la stat, 42 de unitati spitalicesti care acum se afla in subordinea comunitatilor judetene sau locale, dar asta nu inseamna ca nu este mnecesar in continuare implicarea comunitatilor locale in sustinerea finantarii si investitiiilor din aceste unitati.

La randul ei, Mariana Campeanu a atras atentia ca ar trebui sa avem mai multa grija de copiii nostri, care „nu inseamna numai copiii din familiile noastre, ci sunt si copiii vecinilor, si copiii romilor, si copiii abandonati, si copiii cu dizabilitati. Toti sunt copiii nostri si as dori ca societatea in ansamblu sa acorde mai multa atentie copiilor. Ma refer aici in special la comunitatile locale”, a spus ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, intr-un interviu acordat Mediafax, exprimandu-si peranta ca va fi reiviata traditia prin care „incepand cu bunicul si pana la stranepot aveau grija unii de altii”.


Adaugati un comentariu


 

*