Racheta din lemn a lui Ilie Năstase, vedeta licitației caritabile pentru pacienții sociali

22 septembrie 2020 | 0 comentarii |

O altă piesă apreciată a fost un ceas unicat care are încorporată o bucățică de lemn din casa lui Constantin Brâncuși, dar și spada campioanei la scrimă Ana Maria Brânză.

 

La începutul acestei luni, fundația Inovaţii Sociale Regina Maria demara cea de-a opta ediție a licitației caritabile Din Inimă pentru un Alt Viitor, pe care o organizează anual, în vederea strângerii de fonduri necesare asigurării de servicii medicale pacienților sociali și celor cu venituri modeste. Date fiind restricțiile generate de pandemie, obiectele și serviciile scoase la licitație în acest an au fost licitate on-line, iar adjudecarea s-a făcut în cadrul unui eveniment restrâns, la care au participat doar 50 de personalități din domeniul business-ului, eveniment care a fost transmis și live, astfel încât să poată fi urmărit on-line de oricine și-a dorit acest lucru.

La licitație au fost scoase peste 60 de obiecte valoroase, dar și o serie de servicii, excursii și chiar o cină cu Raed Arafat, dar și o alta cu medicul   Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății. Dintre toate acestea, cel mai râvnit obiect a fost racheta din lemn a lui Ilie Năstase, cu care acesta a jucat în perioada sa de glorie, între anii 1975 și 1984.

Prețul de pornire a fost de 2.000 de euro, iar racheta a fost adjudecată cu 2.750 de euro de managerul unei cunoscute firme de construcții, care ridică Enayati Medical City – un alt proiect al președintelui fundației, Wargha Enayati.

 

Un interes deosebit a stârnit și un ceas unicat, având încorporată o bucățică de lemn din casa lui Constantin Brâncuși, care a fost adjudecat cu 1.800 de euro, dar și spada cu care Ana Maria Brânză a câştigat Mondialele de scrimă. Această piesă a avut un preț de pornire de 1.000 de euro, fiind adjudecată cu 1.600 de euro. S-au mai licitat mănușile lui Bogdan Stelea, o minge semnată de fotbaliștii Naționalei din Generația de Aur, un tricou al fotbalistului Adrian Mutu, alături de alte obiecte. Și cina cu secretarul de stat Raed Arafat a fost adjudecată cu un preț de 850 de euro, în condițiile în care prețul de pornire a fost de 500 de euro, în timp ce pentru cina cu medicul Dorel Săndesc au fost plătiți 350 de euro, de la un preț de pornire de 300 de euro.

 

În total, s-au strâns fonduri suficiente pentru 6 luni de activitate în beneficiul pacienţilor sociali şi al copiilor din familii defavorizate. Astfel,  470 de pacienţi din policlinicile sociale ale fundaţiei şi 70 de copii din cele două centre educaţionale vor fi în perioada următoare beneficiarii direcţi ai fondurilor strânse în cadrul celui mai mare eveniment caritabil organizat de către aceasta.

La finalul evenimentului, Cristiana Mateoiu, directorul executiv al fundației a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați, mai ales că mulți dintre parteneri au fost serios afectați în contextul pandemiei. „Perioada de pandemie ne-a provocat să ne reconfigurăm toate evenimentele, campaniile sau alte proiecte de strângere de fonduri, însă cu toate acestea am decis că pentru noi este esenţial să facem tot ce este omeneşte posibil pentru a nu ne opri serviciile către beneficiari. Întregul mediu de business a fost afectat dramatic, de asemenea, şi ca urmare, mulţi dintre partenerii noştri nu au mai putut să ne susţină aşa cum o făceau în trecut. Le suntem extrem de recunoscători pentru responsabilitatea, solidaritatea, bunătatea şi generozitate tuturor celor care s-au implicat în această licitaţie. Mulţumim partenerilor şi sponsorilor fundaţiei, care au înţeles cât este de important să contribuie în continuare la misiunea nobilă de a ajuta ca pacienţii noştri să aibă sprijin, tratamente pentru bolile cronice, consiliere şi îngrijire în toată această perioadă dificilă, iar copiii sărmani să poată visa că au dreptul la viitor”, a declarat aceasta.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*