Restricții la nivelul municipiului Buzău, după ce rata de infectare a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori

15 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Același lucru se întâmplă și în cazul comunelor Unguriu și Zărnești, iar măsurile sunt valabile timp de două săptămâni, până la o noua evaluare.

 

Azi s-a înregistrat o creștere a numărului de noi cazuri de Covid-19 confirmate la nivelul județului Buzău, față de valorile cu care ne obișnuisem în ultima perioadă, fiind raportate 41 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.  Numărul total de persoane infectate de la debutul pandemiei a ajuns astfel la 3.156, dintre care 2.657 de pacienți s-au vindecat, iar 111 au decedat. La nivelul județului, rata de infectare în ultimele 14 zile este de 0,76 la mia de locuitori, însă există trei localități în care incidența a depășit pragul de 1,5 la mie.

Printre acestea se numără și municipiul Buzău, cu o rată de infectare de 1,57 la mie,  împreună cu comunele Zărnești, cu o incidență de 1,64 la mie și Unguriu, cu 2,22 la mie. Având în vedere acești indicatori, pe raza celor trei localități întră în vigoare, începând de azi, o serie de restricții care vor fi în vigoare cel puțin 14 zile, până când DSP va face o nouă evaluare a evoluției situație epidemiologice și va dispune măsurile ce se impun, în funcție de rezultate.

 

Astfel accesul publicului în cinematografe și în sălile de spectacole este permis în proporție de 30% din capacitatea totală a spațiului, iar organizarea de spectacole, festivaluri, concerte sau alte activități culturale publice sau private  este interzisă.

Și în restaurante, cafenele și alte localuri de alimentație publică, accesul clienților este permis doar în limita a 30% din capacitatea totală, iar programul de funcționare impus este cuprins în intervalul orar 6.00-23.00. Aceeași prevedere este valabilă și în cazul restaurantelor și cafenelelor din incinta hotelurilor sau pensiunilor, dar și a sălilor de jocuri de noroc.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis reducerea de la 100 la 50 de metri  distanței la care este obligatorie purtarea măștii de protecție în apropierea unităților școlare, impunând purtarea măștii și în toate spațiile deschise aglomerate. Aceste măsuri  vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă, iar autoritățile publice locale vor afișa la loc vizibil prevederile acestei hotărâri și vor verifica respectarea măsurii de purtare a măștilor de protecție.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*