Rezidenții, la repartiție

26 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Astăzi și mâine, tinerii doctori care au promovat examenul re intrare în rezidențiat sunt repartizați pe locurile și posturile pentru care au candidat, iar de la 1 ianuarie își vor începe activitatea în spitale.

 

Duminică și luni, tinerii medici care au candidat la examenul de intrare în rezidențiat din această lună și au obținut medii de promovare vor fi repartizați, pe locurile și posturile pentru care au candidat, în funcție de punctaj și de numarul locurilor și posturilor disponibile, transmite Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, aflat la Oradea pentru a participa la un eveniment organizat de femeile social-democrate pe tema violenței asupra femeii, a participat, duminică dimineață, la procesul de alegere a locurilor/posturilor de către candidații concursului de Rezidențiat, în Centrul de Repartiție Oradea. Ci acest prilej, miinistrul a adresat, prin teleconferință, un mesaj tuturor participanților care vor fi repartizați. „Este unul dintre cele mai importante momente ale carierei dumneavoastră. Vă urez succes atât la repartiție, cât și mai departe în procesul de pregătire. Mulțumesc tuturor colegilor mei, profesori din centrele de pregătire, pentru implicarea în educarea și formarea voastră ca viitori specialiști.”, le-a transmis ministrul Sănătății, tinerilor medici.

Anul acesta, pentru domeniul medicină, numărul de locuri și posturi a fost suplimentat, astfel că vor pregătiți cu 95 mai mulți medici specialiști.

 

Repartitie rezidenti (foto arhiva)

Ministrul Sănătății a reaminitit că numărul locurilor și posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare.

Duminică dimineață sunt repartizați candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obținut pentru fiecare domeniu de concurs.

Astfel, pentru domeniul medicină sunt repartizați 4.220 candidați pe 3.565 locuri și posturi. În domeniul medicină dentară sunt repartizați 1.066 candidați pe un număr de 258 locuri, iar în domeniul farmacie sunt repartizați 458 candidați pe 136 locuri și posturi. Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 26 și 27 noiembrie 2017, prin teleconferinţă, în intervalul orar 9:00 – 21:00, în centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara”, se menționează în comunicatul MS.

Anul acesta, concursul de Rezidențiat a fost organizat în data de 19 noiembrie 2017, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. La concurs au participat 6.818 candidati.

 


Adaugati un comentariu


 

*