Rezultatele finale la concursul organizat de Spitalul Judetean Buzau

19 ianuarie 2015 | 14 comentarii |

Note de 2, 3 si 4 din abundenta la examenul scris pentru asistenti medicali. Cel mai mare punctaj a fost obtinut de o infirmiera. Proba practica (interviu) a fost ceva mai bine sustinuta.

 

asistente spitalConcurenta fara precedent inregistrata de Spitalul Judetean de Urgenta (SJU)Buzau la inscrierea pentru concursul de ocupare a unui post de asistent medical debutant, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, a dovedit un nou esec al pregatirii absolventilor scolilor sanitare postliceale. In ciuda numarului mare de concurenti, notele de 2,3 si 4 au curs din abundenta la examenul scris, ca si la examenul precedent.

Unitatea medicala a scos la concurs, in luna decembrie 2014, posturile ramase neocupate in urma concursului organizat in luna octombrie, pentru ocuparea a 6 posturi de asistent medical (Sectia Ortopedie – Traumatologie,  O.R.L, Bloc operator, Laborator radiologie si imgistica medicala,  Compartiment internari), a 7 posturi de personal auxiliar – infirmiere si ingrijitoare (Compartiment Nefrologie, Sectia Oncologie Medicala , Sectia Ortopedie – Traumatologie, Sectia ATI, Sectia Medicina Interna, Sterilizare) si a cate unui post de liftier si muncitor necalificat. Au aspirat la ocuparea unuia dintre aceste posturi nu mai putin de 82 de candidati, iar cea mai concurenta a fost pentru postul de asistent medical debutant, unde au fost admisi  32  de candidati, in timp ce pentru cele  5 posturi de asistent medical disponibile au fost admisi  20 de candidati.

 

examen asistentePotrivit conducerii spitalului, ca si la examenul din octombrie, desi au fost date subiecte de dificultate medie, rezultatul a fost, parca, „tras la indigo”, cel mai mare punctaj fiind 64 (echivalentul notei 6,40). Oricum, dupa afisarea rezultatelor finale, doar 4 candidati au reusit sa obtina la examenul scris din 12 ianuarie cel putin nota 5,00 (minim pentru a fi admis la proba interviului).

Nici asistentii medicali cu pretentii, care au lucrat temporar in spital sau au avut un loc de munca la un cabinet medical din judet, nu au inregistrat rezultate mai bune. Dintre cei 20 de candidati care au concurat pentru ocuparea unuia dintre cele 5 posturi vacante de asistent medical, doar 6 au reusit sa obtina mai mult de nora 5,00, iar cel mai mare punctaj a fost 60 (echivalentul notei 6,00), in timp ce notele de 3,00 si 4,00 au curs din abundenta.

 Chiar daca la proba interviului, sustinuta pe 15 ianuarie, candidatii ramasi in cursa s-au descurcat ceva mai bine, rezultatele finale nu sunt in masura sa ne linisteasca pe noi, pacientii, care vom ajunge la mana lor atunci cand vom fi internati. Cel mai mare punctaj a fost obtinut, pentru postul de „asistent medical debutant”, de Iulian Alfons Zidarita, care a obtinut media 7,50 (la scris el a avut 55 de puncte). Se pare insa ca din punct de vedere practic a dovedit abilitati si cunostinte mai bune decat contracandidatii sai care la proba scrisa avusesera note ceva mai mari, asa ca el va fi cel angajat.

In cazul asistentilor medicali cu experienta, la proba interviului s-au obtinut note intre 7,50 si 9,50. Cel mai mare punctaj final avand Carmen Banita, care a obtinut media 7,80 (tot ea a avut si cel mai mare punctaj la scris).

 

hol spitalLa examenul pentru ocuparea celor 7 posturi de personal auxiliar sanitar (5 posturi de infirmiera si 2 posturi pentru ingrijitoare in cadrul sectiilor si compartimentelor  Nefrologie, Oncologie Medicala, Ortopedie-Traumatologie, A.T.I, Medicina Interna si Sterilizare), proba scrisa, sustinuta pe data 14 ianuarie s-a dovedit ceva mai bina stapanita de concurenti, acestia obtinand punctaje net superioare celor ale concurentilor pentru asistent medical. In urma afisarii rezultatelor, pentru cele 2 posturi de infirmiera debutanta au fost promovate 8 dintre cele 12 candidate, cu note intre 5,00 si 7,40. In urma interviului au obtinut postul pentru care au concurat  Mihaela Nicolae, cu media 7,70 si Luminita Tudorie cu media 7,48.

Toate cele 3 candidate pentru cele 3 posturi de infirmiera cu experienta scoase la concurs au obtinut note de trecere la proba scrisa, iar in urma interviului, Carmen Boboc a fost admisa cu media 6.26,  Nicoleta Dragomir  cu 7.78 si Marcela Ichimescu cu 8.47 (acesta a avut si cel mai mare punctaj obtinut la proba scrisa in ulltimii ani – 9.10).

 

DSP- uriMult mai ravnite au fost, asa cum s-a intamplat si la editia precedenta a concursului, posturile de femeie de serviciu. Pentru cele 2 posturi de ingrijitoare vacante au fost admisi 12 candidate, dar punctajele obtinute la scris s-au situat intre 31 si 56, promovate pentru interviu fiind 6 dintre ele. Postul pentru care au concurat a fost obtinut de Elivia Palfi – media 6.58 si Elena Jana Ghioca – media 5.70, punctaje care explica, din pacate, de ce nu este curat luna in spitale si de ce exista infectii intraspitalicesti.

In data de 15 ianuarie, unitatea medicala buzoiana a organizat si concursul pentru ocuparea celor 2 posturi de lifier si muncitor calificat, pentru care au fost 2 candidati, cat si cel pentru muncitor calificat pentru care a concurat 1 candidat. Toti cei trei au fost admisi la proba scrisa, cu 51de puncte, respectiv 60 si 65 de puncte, iar in urma interviului au reusit sa obtina media care le permite angajarea.

Criza de personal calificat ramane insa una acuta in cazul medicilor, cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet nereusind sa atraga medici tineri, in ciuda faptului ca a organizat concursuri repetate pentru ocuparea unor posturi vacante in sectiile Cardiologie, Urologie, UPU, Radiologie Pediatrie, Neonatologie, Oncologie sau SML, chiar daca nou-venitilor li se acorda un supliment de 1000 de lei lunar, din partea Consiliului Judetean Buzau, pentru plata chiriei si a utilitatilor.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (14)

  1. Nica Elena spune:

    D-ul ZIDARITA IULIAN elev la SC. Sanitara “FLORENTINA MOSORA”. Bravo Iulian !

  2. Botezat Raluca spune:

    Rusine…

  3. Violeta Coruga spune:

    Ma aflu si eu printre voluntarii care au muncit si am fost anuntata la urma ca inca nu avem nevoie si surpriza la 1 luna, a aparut post binenteles nu pt cei care au facut voluntariat ca noi suntem prosti, desteptii sunt cei care vin si nu stiu nimic dar au loc…si in situatia mia mai sunt si altii… sa le fie rusine mare rusine de asta pleaca omul sa se trateze la vraci, ca la noi tot neica nimeni are post, sincer nici eu nu am incredere in o parte din colegii mei…
    Ma rog sa treaca sistemul sanitar de stat la privat si atunci vedem noi daca se mai munceste dupa sloganul “luna trece leafa merge”…
    Si inca ceva; nu e greu sa lucrezi cu omul bonlav cum e greu sa lupti cu mentalitatea cadrelor medicale de pe sectia unde-ti desfasori activitatea ta de voluntar, mai bn spus fraier ca asa esti privit si daca vrei sa spui ceva au grija sa te faca sa taci caci… tu nu stii.

  4. Catineanu Codrin spune:

    Afara nu stiu cum sa angajeze cadre medicale, CIT MAI MULTE. La noi in tara, cadrele medicale stau in somaj. Ce deficit de cadre medicale exista? Cadre medicale sunt cata frunza si iarba. NU ARE CINE SA ANGAJEZE TOT PERSONALUL. IN ANGLIA, FRANTA, GERMANIA si multe alte tari se bat pentru cadre medicale. Povestea cu criza cadrelor medicale este o minciuna gogonata.

  5. Ursu Doina Manuela spune:

    Eu sunt somera si am facut o cerere de voluntariat in spital si m-i sa spus ca nu sa aprobat. Nu mi se pare ok deloc, vreau doar sa practic pentru ca altfel se uita, iti iasa din mana, cum se spune, fara sa vrem, ne sta in legea firii. Desi se tot plang ca nu sunt cadre in spital, nu iti da voie sa practici. Aceasta este tara noastra, ce sa mai zic?

    • Popa D. Silviu spune:

      Da. Cu profesatul benevol (a se citi voluntariat) pare sa fie o mare problema!
      E absurd sa ai personal la dispozitie si sa-l ignori…
      Nu zice nimeni ca voluntarii sa participe activ la interventii chirurgicale in sala de operatii. Dar sa nu fie acceptati pe interne… nu stiu, mi se pare egoism prostesc. Daca voluntariatul se face pe bune, ca la carte, cu drepturi si obligatii/responsabilitati din ambele parti printr-un document semnat si parafat….
      A nu se uita nici de asigurarea de malpraxis!

  6. Ilie Stefaroi spune:

    De ce oare nu se include si o proba practica?
    Oare cum se face ca o asistenta cu 10 ani de experienta de lucru in spital, nu reuseste sa prinda un loc de titular?

  7. Alexandru Mircea spune:

    Depinde cat a daruit fiecare. :)La noi asa merge.

  8. Alina Vlad spune:

    Daca mi s-ar da posibilitatea as lucra si pe 650 pe luna, dar sa fiu in tara mea, femeie de servici sau infirmiera sunt tot cunostintele lor… nu le pasa daca trateaza pacientul ca atare.

  9. Szakacs Marlyne spune:

    Intrebati ministrul…poate si raspunde.

    • Popa D. Silviu spune:

      Aluia “i se falfaie”. El si ai lui se trateaza in Austria, Franta, Germania…pe principiul “scapa cine poate!” si “dupa mine potopul!”
      La ce bun sa-si (pardon: “sa”) cheltuie banii cu prostimea din tara…?

  10. Popa D. Silviu spune:

    Aia buni nu au concurat. Sunt deja plecati in UE…!
    Voi ati lucra pe 650 lei “in mana” ca as. med. debutant in spital?

Adaugati un comentariu


 

*